“I’m all funned out…”*

*= Kuzco (David Spade), The Emperors New Groove

Imorgonbitti flyger jag tillbaka till Umeå.
Det har varit en ansträngande, men samtidigt extremt produktiv Stockholmsvistelse.

(För den som missat Current Events så har jag alltså åkt ner till huvudstaden för att hjälpa min mamma fixa iordning sin lägenhet, mao handla inredning, bygga möbler, flytta om osv osv)

 Fredagen inleddes med ett IKEAbesök där mammas plånbok lättade med närmare 8000 kronor.
En sängstomme, sängbotten, bäddmadrass, sängbord samt byrå inhandlades.

 Efter det var det dags för en tur till diverse elektronikkedjor (ElGiganten, OnOff, MediaMarkt). På den sistnämnda hittade jag ett par SkullCandy-lurar i ett Icon Gift Pack (inkl. bandana, halsband, ombytesskal) vilket resulterade i att min egen plånbok lättade med de ynka 199 kronorna som MediaMark ville ha för det. -Värsta fyndet! 🙂
 Mamma gick dock back hela 3.200 kronor, och jag hjälpte henne baxa en stor låda fylld med ett Panasonic Home Theatre System.

Jag: Kan man göra spelaren regionsfri.
MediaMarkt-killen: Eh…det där får jag inte svara på.
Jag: Okej…
MediaMarkt-killen: De är jättehårda på sånt där.
Jag: Jag kan ju kolla det på nätet på några få sekunder…
MediaMarkt-killen: Du skulle ju kunna låna min dator, bara för att kolla nåt liksom.
Jag: Är det okej? Suveränt!
MediaMarkt-killen (går med mig bort till datorn): Du skulle väl kolla ditt bankkonto eller nåt, va?
Jag: Ja, just det. Precis. (surfar in på Videohelp.com).
(Medan jag snabbsurfade gick MediaMarkt-killen in i HiFi-rummet för att “justera några apparater”).
-Dé é service!

 Väl tillbaka i mammas lägenhet öppnades Panasoniclådan ganska omgående, och de olika högtalarna sattes ihop, kopplades in och testades i tur och ordning. När jag var helt säker på att allt satt som det skulle tryckte jag in första Lord Of The Rings-filmen i spelaren och tittade på Galadriels öppnings-monolog, komplett med Saurons undergång på slagfältet – under vilken subwoofern fick hela soffan att vibrera!

Jag vill nu – såklart – ha ett eget hemmabiosystem! FAN!

 Nåväl, byrån och sängbordet sattes ihop.
Sent omsider, ca 22.20, levererades även sängstommen, sängbotten och bäddmadrassen.

 På lördagen, direkt efter frukost, putsade jag fönster och började sedan bygga ihop sängstommen… Dessvärre upptäckte vi att en viktig del inte ingick i paketet utan skulle köpas separat!
 Tacksamt nog var det ingen jättegrej, utan efter att allt var ihopsatt så långt det var logiskt möjligt åkte vi tillbaka till Kungens Kurva (via Farsta Centrum, där jag investerade i ett par FlipFlops – det var, och är, ju så förbannat varmt!!!), vi gick in på IKEA och köpte den saknade delen (en meterlång metallbalk) och promenerade sedan till Skärholmen centrum, där vi åt sushilunch.

 Lördagkvällen var relativt avslagen, vi var bägge ganska trötta. Jag slocknade till och med en timme på eftermiddagen, innan middagen – som bestod av tacos, framför tv’n, där Terminator 3 rullade.

 Eftersom vi faktiskt var helt klara i och med lördagens ansträngningar så har idag, söndag, bestått av promenerande inne i Stockholms City. Vi åkte med Djurgårdsfärjan och hamnade utanför Gröna Lund – där frestelsen att åka den nya berg-o-dalbanan, Insane, blev alltför stor. Jag plockade en nummerlapp till kassan, fick nummer B375, såg att skylten visade att de nu var inne på B142 och jag konstaterade då att jag inte skulle orkade vänta i den dryga timme det skulle ta bara för att komma fram till kassan och köpa en entrébiljett.
 Vi valde istället att promenera vidare in mot stan.
Men innan vi ens lämnade lägenheten på morgonen lyckades min mamma återigen spendera pengar.
Hela 2.300 kronor lades på en ganska flashig digitalkamera från Cyberphoto.
Men, tycker jag bör påpekas, det är inget lyxfälleproblem om man faktiskt HAR pengarna.

 Min plånbok lättade, under våra rundvandringar på stadens gator och torg, med över tusenlappen, då jag investerade i ett par supercoola skor (bilder kommer) samt en träningströja.
 På eftermiddagen tog vi bussen norrut för en snabbvisit hemma hos Sys och Fredrik i deras nyköpta lägenhet – JÄTTESNYGG!!!
Är totalt superavundsjuk på deras kök – och på deras balkong!!!

 Är ganska trött i kroppen just nu, ska bli skönt att lägga sig och sova (om en kort stund) men jag ser inte fram emot att komma hem vid 13-tiden imorgon, bara för att ge mig iväg till jobbet 2½ timma senare. *suck*
 Nåja, man lever bara en gång, sova kan man göra när man är död och allt vad det nu heter – och om ynka fem dagar flyger både jag och Inger ner hit igen – för att göra ett nytt försök att se Metallica i Globen. 🙂

Advertisements

One thought on ““I’m all funned out…”*

  1. SUPERDUPERMASSA TACKTACK!!! 🙂 Jag är så tacksam och allt är så fint här hemma. Hade inte klarat att skruva och lyft och greja själv. Det har varit roligt och trevligt trots allt jobb. Och att vi fick så total sommar var ett plus i kanten. Du glämde att skriva att det sista som gjordes var att klippa till och lägga ut nya balkongmattan 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s