5 BOMBSÄKRA VÅRTECKEN!

1.
VÄGARBETEN!

VÅRTECKEN1 FS Vägarbeten

 Vägarbetarna är som vinterövernattande djur, så fort solen börjar skina så kryper de fram ur sina gömmor, plockar fram diverse fascinerande maskiner och börjar gräva gropar i marken, skala bort asfalt, riva upp, plocka ner, röja runt och i största allmänhet skapa kaos och oordning. Men…
-Det vore ingen sommar utan Grävlingarna!

2.
MASKROSOR!

VÅRTECKEN2 FS Maskrosor

 Eller blommor i största allmänhet. Överallt spricker de upp (ibland direkt ur asfalten, helt fantastiskt och oförklarligt) och gör världen till en lite vackrare plats!
-Det vore ingen sommar utan blommor!

3.
BJÖRKUTSLAG!

VÅRTECKEN3 FS Björkutslag

 På tal om att spricka upp…
Björkarna har nu på fullaste allvar börjat slå ut, och det märks tydligt här i Björkarnas Huvudstad. Man må ha delade meningar om hur skräpigt det ser ut kring dem och hur gult allting i hela stan blir av allt de släpper ifrån sig – men ingen kan argumentera bort faktumet att det blir grönt och skönt i alla fall!
-Det vore ingen sommar utan björkpollen!

4.
ALLERGITILLBEHÖR!

VÅRTECKEN4 FS Allergimotning

 I mitt fall är sig våren inte heller lik om det inte i varje liten vrå finns åtminstone ett paket näsdukar (nös, ironiskt nog, precis medan jag skrev denna mening – HAHAHA!). Näsdukar och ögondroppar medföljer varenda promenad/cykeltur/utfärd och jag, som i vanliga fall sällan nyser, exploderar i högljudda utrop säkert tio-femton gånger om dagen.
Det är en intensiv, men tack och lov ganska kortvarig, period.
-Det vore ingen sommar utan snörvel och snor!

5.
SOMMARBUSSHELVETET!

VÅRTECKEN5 FS Sommarbusshelvetet

 Jag tycker att det är exceptionellt motsägelsefullt att en norrländska stad, vars sommarperiod bevisligen är kortare än exempelvis Stockholm, har en lokalttrafik vars sommartidtabell sträcker sig från slutet av april (då det fortfarande ligger snö kvar på marken och man i många fall gärna vill behålla mössan på) ända till slutet av september (då det kanske inte hunnit komma snö ännu, men då semesterperioden – och det mesta av sommarvärmen – sedan LÄNGE är slut).
 Från 15 juni till 16 augusti går det dessutom ÄNNU färre bussar!
På vardagar går våran buss 2 ggr i timmen fram till 18.30, efter det är det 1 gång i timmen som gäller. På lördagar kan vi bara åtnjuta två bussar i timmen fram till 16.30 och på söndagar är det en buss i timmen hela dagen som gäller.
 Visserligen cyklar man kanske mestadels av tiden, men man vill ju inte cykla då det regnar! Och det är tji att gå på en niobio en regnig sommarkväll – eftersom sista bussen (oavsett dag) går 22.37… efter det får man (om man inte har cyklat i regnet) gå eller ta taxi!
Uttrycket “Det vore ingen sommar utan bussar” får här ändras till:
-Det voro sommar då man är utan bussar!

Advertisements

One thought on “5 BOMBSÄKRA VÅRTECKEN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.