Terminator Salvation

 Lyckades övertala Stefan att gå och se Terminator Salvation på premiären igårkväll – då jag jobbade natt. Eller övertala och övertala, han ville faktiskt se den – men mitt verbala pekfinger i revbenen var antagligen det som fick honom att masa sig iväg till biografen redan igår…

 Jag måste erkänna att jag blev lite besviken.
Visst, effekterna är spektakulära och så fort det sker något som innefattar någon som helst action så är det tveklöst spännande. Men trots detta så kändes hela filmen en aning platt… Karaktärerna, bortanför John Connor (en morrande Christian Bale, komplett med BatMan-röst och allt), är inte särskilt utvecklade och man har som åskådare därför svårt att investera i dem, vilket sekundärt även gör det svårt att på allvar engagera sig i historien.

 Sedan hjälper det inte att uppföljare redan är planerade, vilket innebär att Terminator Salvation, då sluttexten börjar rulla över bioduken, inte känns färdig.
Det känns som att den bryter direkt efter första akten (något som är okej ifall uppföljarna är något påtagligt inom snar framtid – som ex LOTR – vilket de ännu ej annonserade och fortfarande bara eventuella uppföljarna till Terminator Salvation inte är).

Tänker ge Terminator Salvation en fet 3:a, mycket för att den faktiskt ÄR spännande och för att underhållningsvärdet såklart är skyhögt.

TerminatorSalvation

Som ett PS kan upplysas om att Terminator Salvation toppar min ickeexisterande lista över märkliga namn inblandade i skapandeprocessen… Regissören heter McG (kort och gott) och två av skådespelarna – i större roller, bör nämnas – heter Common och Moon Bloodgood.
Minst lika udda, om än ej lika roande, som Sound Editor-killen bakom bland annat First Blood 1982, Leathal Weapon 2 1989, Demolition Man 1993, Absolute Power 1997, Gran Torino 2008 samt ett femtiotal andra filmer; Bub Asman!

Advertisements

3 thoughts on “Terminator Salvation

  1. Har inte sett filmen än men har läst flera olika recensioner där de klagar på samma saker som du. Tydligen skulle Bale egentligen spela Sam Worthingtons roll men ville hellre vara John Connor, vilket ledde till att den rollen gjordes större utan att det var motiverat av handligen – och på så vis blev det en röra av allt.

  2. Jag avskyr när dom gör så att filmen inte känns färdig.
    Jag HATAR t.ex. Matrix 2. Mest för att jag trodde att den skulle vara avslutande och inte var det.
    HATAR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.