Thailand 2010!

När man sitter i en liten röd stuga med vita knutar och blickar ut över ett vinterlandskap inbäddat i hela 35 (jodå, räkna dem) minusgrader – så är det ganska skönt att tänka på att det nu inte långt kvar tills minustecknet framför graderna försvinner.

 -Den 19e  februari drar vi iväg!
Fyra veckor i Thailand!

Det ska bli så fantastiskt skönt!!!
Med allt som hänt nu (och som fortfarande skall hända – begravning av älskade svärfar i övermorgon) så känns det som att en redig utvila är MER än välbehövlig! Och en redig utvila ska det fanimej bli!

 Vi inleder med att åka från Umeå till Stockholm, Arlanda, och byter där till ett eminent Thai Air-plan (stort som FAN) som tar oss ner till +5 miljoner-staden Bangkok. Där letar vi oss igenom flygplatsen (hoppas hitta vår stora oransha väska någonstans på vägen) och tar sedan det nybyggna SkyTrain till stationen National Stadium. Där kliver vi av och går runt hörnan till det fyrstjärniga hotellet Pathumwan Princess.

Där checkar vi in i vårat Superior Room…

På detta hotell ska vi ha det JÄVLIGT bra (jodå, jag tänker inte skräda orden), och sätter här upp bas för shopping och sightseeing!
Det lär bli nån tur på floden, lite vandrandes upp och ner för gatorna, ut och in ur restauranger och butiker – samt en heldag i 140.000 kvadratmeter stora köpcentrumet MBK, fyllt till bredden med 2000 butiker!
Lyckligtvis nog ligger detta enorma komplex vägg i vägg med vårat hotell!

När vi lessnat på Bangkok (eller när Bangkok lessnat på oss) så flyger vi ner till Koh Samui, lämnar vår stora väska hos mamsingen och packar istället en mindre bag – ty nästa stopp är Simple Life Resort på ön Koh Tao!


Simple Life Resort…


…på Koh Tao!

Under vistelsen på Koh Tao gör vi även en utflykt till den närbelägna ön Koh Nangyuan.

Efter tre dagar i paradiset på Koh Tao tar vi båten tillbaka till nästa paradis, Koh Samui. Där beger oss raskt till Chaweng och checkar in på Pandora Resort & Spa!

Den Flintstonesaktiga exteriören och minst lika space’iga interiören är inte det enda vi kommer kunna njuta av där, utan i priset ingår även en tvåtimmars spa-behandling med bland annat ångbastu och oljemassage. Här kommer vi slappna av och ta det jääävligt lugnt!
Ni vet…ligga på stranden, bli ompysslade, dricka drinkar, äta god mat – bara softa!

Efter 4-5 dagar lämnar vi Pandora Resort och reser lite längre söderut, till nästa strand – Lamai. Där, i ett hus bland mangoträden, bor mamma – och där “checkar vi in”. Lamai har vi varit i en gång förut, så det kommer troligtvis kännas ganska familiärt.
Vi kommer sola och bada, äta god mat – såväl på restaurang som egenlagad sådan (mamma har kök i huset och det ska faktiskt bli superkul att mecka ihop EGEN thaimat!) – shoppa loss lite mer samt glida runt ön på varsin moppe!
Jag kommer även passa på att tatuera mig – hos Tam, som gjorde mosaikgeckon jag har på vänster underarm.

Efter ett tag, garanterat då vi känner att vi skulle kunna stanna MINST en månad till, flyger vi tillbaka till Bangkok – men denna gång utan att stanna kvar där. Istället går vi vidare till Thai Airs incheckning och ställer oss i den där kön som nästan ingen står i. Ni vet den där man suktande står och blänger mot då man som lågklassad sillburksresenär väntar i en evighetslång kö som tycks gå i snigelfart.
DÄR går vi fram, checkar in och vandrar lugnt vidare – förbi kön med de hundratals bönder som ska sitta därnere och trängas i smeten i tolv timmar. Jodå, jag sade “där nere” – för vi har nämligen lagt en big chunk o’ change på hemresebiljetterna, och flyger Thai Airs Premium Economy klass, pre-seatade på upper deck. Vilket innebär att vi vid bordning kommer lotsas en trappa upp (bara en sån sak, en trappa upp…INNE i flygplanet) till en sektion med bredare säten (som kan lutas långt bak och vars ben-del kan fällas upp…som en lyxig solstol med andra ord). Där skall vi spendera hemresan njutandes av alla de förmåner man som Premium-resenär erbjuds. En massa flashig mat, privata videoskärmar med filmer å sånt och – när det börjar bli dags att nanna – tjocka täcken och riktiga kuddar.


Vanlig Economy Class…


…åsså Premium!

Varför förstöra fyra veckors avslappning med en pissig hemresa?!

🙂


Lamai Beach, here we come!

Advertisements

3 thoughts on “Thailand 2010!

  1. Ahhhhhh, jaaa visst längtar man!!!!

    Å om snart bara FYRA veckor är vi iväg!!!!! TJOOOHOOOO!!!!

    Kramis!

  2. Jag säger bara kort och gott VÄLKOMNA! Till sol och värme och hem till mig!

    Ni är väl unnade allt som ni ska få vara med om! Vila, värme, god mat och framför allt att få rå om varandra och ha det lite lyxigt och lugnt och skönt.

    VI SES!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s