Min tv-vecka…

 Har bläddrat igenom 14-dagarsTVtidningen Inger köpte med sig hem igår (den gäller från idag, 24/3, till tisdagen den 6:e april), och förutom de där sex vitt skilda serierna jag känner att jag vill följa (Top Gear, Mythbusters, Lyxfällan, Top Model, CSI: Las Vegas och Criminal Minds) så var det faktiskt en del intressanta grejer under de kommande veckorna…

 Wes Craven-regisserade thrillern Red Eye med bl.a. Cillian “Scarecrow i Batman Begins” Murphy markerades direkt! Har aldrig sett den, men det känns som att en kombination av Craven OCH Cillian Murphy är ett måste – och som bonus får man även Brian Cox!
(Kanal 5, fredagen den 26:e mars, 22.00)

 Beroende på vad man föredrar (eller vilket humör man är på) så är det mer eller mindre* dött lopp bland alla filmer som går på Lördagkvällen/natten den 27: mars. Välj fritt bland The Long Kiss Goodnight, Final Destination, Hostel 2 (TV3 21.30, 23.55, 01.45), Night At The Museum, The Manchurian Candidate (TV4 21.25, 23.50), Pushing Tin, Pale Rider (Kanal 5 22.30, 01.45), Wyatt Earp, Loaded Weapon 1, Ripley’s Game (TV6 21.00, 00.55, 03.25).
 -Vilken jag ska se? Jag jobbar, och ser det Stefan väljer att se – vilket lär bli f**king Körslaget!
(* – Observera nu att jag skrev “mer eller mindre” och därmed generaliserar kraftigt, så börja inte anklaga mig för att likställa The Long Kiss Goodnight och Pale Rider med Hostel och Loaded Weapon 1!)

 SVT 2 firar påskafton genom att bjuda på The Umbilical Brothers show från Operahuset i Sydney 2004. SE DEN! Jag kan garantera att det är olikt allt ni sett tidigare. Hysteriskt roligt, vältajmat och…och…och bara …UDDA! 🙂
(SVT2, lördag 3:e april, 23.10)

 Och är ni ändå vakna sent och kollar på The Umbilical Brothers så kan ni lika gärna stanna uppe ett tag till och kolla in Clint Eastwood i den lite fåniga, men för det mesta hysteriskt roliga komedin Heartbreak Ridge.
(Kanal 5, lördag 3:e april, 01.25)

 Har ni möjlighet, så kolla gärna in filmen Idiocracy, som visas tidigt på förmiddagen på annandag påsk. Handlar om en kille (Luke Wilson) som medverkar i ett experiment, och fryses ner… Men nåt går fel och när han väl, långt in i framtiden, väcks upp så har mänsklighetens evolvering gått helt åt skogen – och han är plötsligt den smartaste mannen på planeten! Mestadels kul faktiskt. 🙂
(TV4, måndag 5:e april, 11.30)

 Och missa för bövelen inte Grizzly Man, en fascinerande dokumentär av Werner Herzog om Timothy Treadwell – en ganska desillusionerad man som var övertygad om att han kunde leva bland Alaskas Grizzlybjörnar, som deras like. Det mesta av materialet är sådant som Treadwell filmat själv, då han vistas bland de enorma björnarna. Viss varning utfärdas för starka scener, för även om man inte får SE allt utan bara höra det – så är det trots allt en dokumentär och inte något påhittat…
(SVT1, tisdag 6:e april, 22.00)

 Sedan kan det även vara intressant att hålla koll på Kanal 5 på måndag – onsdag, 29-31/3, klockan 21.00, då är det nämligen dags för CSI-trilogi, innefattande ett knivigt fall som sträcker sig från Miami till Las Vegas via New York, och där medlemmar från alla tre CSI serier medverkar.

 Sist, men inte minst:
En stor fet OH – MY – GOD varning utfärdas för TV4’s nya 13 delar långa serie som börjar visas den 31:a mars klockan 22.40: Steven Segal – Lagens man! Nej, det är inte en actionserie med Stefan Sjöfågel… Ej heller är det en actionserie OM Stefan Sjöfågel.
Tydligen är det så att herr Sjöfågel har valt att lägga skådespelarkarriären på hyllan, till förmån för att bli vice sheriff i Louisiana, och denna dokumentärserie följer hans nya yrkesbana, samt utlovar inblickar i hur mannen, myten, trästocken spenderar sin fritid…
 -Spindelkänslan ringer som fan inför premissen att man kanske kommer tvingas se Sjöfågel sitta i vardagsrumssoffan och sjunga till sitt eget gitarrackompanjemang!

Advertisements

2 thoughts on “Min tv-vecka…

  1. Många bra tips! 🙂

    Kan dock hålla med dig i varningen för “Lagens man”. Vi såg första avsnittet och……ja vad ska man säga…….URDÅLIGT!!!!

  2. Tack för bra tips!

    En kommentar till serien om Herr Sjöfågel. Han har en förmåga att hela tiden referera till asiatiska filosofier, buddist som han är. Det känns inte helt övertygande alla gånger. Av den anledningen kan det finnas ett visst “underhållningsvärde” i serien. Med det sagt är det dock inte min rekommendation att förspilla dyrbar tid genom att följa serien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.