GB-GLASSTEST 2010

Okej, då har jag och Inger (inspirerade av Lindalainen) äntligen lyckats testa alla GB’s glassnyheter för i år! Det har tagit extra lång tid för att de två barnglassarna var så svåra att hitta!

Nåväl, enjoy!

DET STORA GB-GLASSTESTET

2 0 1 0

Magnum Gold
Vaniljglass med virvlar av kolasås med havssalt, doppad i mjölkchoklad med ett gyllene skimmer.
Ca 18 kronor.

Micke: 2 av 5
Kommentar: Ett knaprigt, tjockt och gott chokladlager utanpå, men det har ju praktiskt taget alla Magnumglassar så det ger inga specialpoäng. Magnum Gold innehåller på tok för mycket vanilj, och av den utlovade havssalt-kolasåsen märktes inte ett spår! Det enda speciella med denna är det svagt guldskimrande höljet, och det alléna är inte värt mer än en tvåa…

Inger: 3 av 5
Kommentar: Lite mäktig. God smak av kola, men tyvärr ingen smak av havssalt. Jag tyckte jag kände en liten smak av havssalt, men det kan lika gärna ha varit inbillning.

Magnum Hazelnut
Hasselnötsglass doppad i mjölkchoklad med hasselnötsbitar.
Ca. 18 kronor.

Micke: 3 av 5
Kommentar: En mycket god glass, men satan så mäktig! Ett par, tre tuggor är fullt tillräckligt för att framkalla mättnadskänslor liknande de vid en Finlandsbåtsbuffé. Skulle kanske kunna ge Hazelnut högre betyg bara med tanke på den ekonomiska faktorn – då minst tre personer lätt skulle kunna dela på en enda!

Inger: 1½ av 5
Kommentar: God smak på hasselnötsglassen, men aaalldeles för mäktig. Jag var less redan efter en fjärdedel!

Solero Pineapple
Ananasfruktis med ananasbitar.
Ca. 10 kronor.

Micke: 2 av 5
Kommentar: Är säkert mer uppfriskande om man äter den en stekhet sommardag ute i solen, än sittande inomhus i soffan en sen vinterkväll. Men den är trots allt lite för söt för att räknas som ”läskande”, och ananassmaken blev lite tröttsam efter ett tag…och då åt jag ändå bara halva glassen!

Inger: 3½ av 5
Kommentar: Den var lagom söt, man slipper törstighetskänslan som annars är så vanlig efter att man ätit en fruktisglass. Mycket fräsch – perfekt en varm sommardag!

Ben & Jerry’s Peanut Butter Cookie Dough
Vaniljgräddglass med jordnötssmörswirl och kakdegsbitar med jordnötssmör samt ett chokladöverdrag med bitar av chokladkakor.
Ca. 26 kronor.

Micke: 5 av 5
Kommentar: Ben & Jerry’s is The Shit!!! Det är allt förjävla synd att glasshelvetet inte bara kostar vansinniga 26 kronor per styck – utan dessutom innehåller hela 380 kalorier(!), för det här måste vara en av de godaste glassarna GB har i sitt sortiment! I sann B&J-anda så innehåller denna glass mer fyllning än utfyllnad, så vaniljgräddglassen får stå tillbaka för RIKLIGT med kakdegsbitar som smakar härligt salt jordnötssmör!

Inger: 4½ av 5
Kommentar: Kombinationen sött och salt tilltalar mig, det gör att det inte blir sliskigt – även om Ben & Jerry’s-pinnen ÄR söt. Folk som inte gillar jordnötssmör bör hålla sig borta, men fans av godisglassar lär gilla denna!
Är man godissugen, och vill ha en kombination av sött och salt, så är denna perfekt!

Magnum Temptation Fruit
Vaniljglass med bitar av lyxig choklad, tranbär och skogsbärssås, täckt med ett lager mörk choklad.
Ca. 22 kronor.

Micke: 5 av 5
Kommentar: När det gäller Magnum-glassar så äter jag oftast upp det yttre chokladlagret först, och sedan tar jag itu med vad än för halvtrist som finns där inuti. Men jag garanterar att nästa gång jag köper en Magnum Temptation Fruit (för det KOMMER bli fler gånger) så ska jag göra som jag i rent testsyfte gjorde denna gång; jag ska ta hela tuggor av den! Kombinationen av vaniljglassen, de syrliga tranbären och den kraftiga chokladsmaken var helt makalös!

Inger: 4½ av 5
Kommentar: Lagom efterrätt’ig. God vaniljsmak, lagom mycket choklad och mycket gott med tranbären inuti.

Cornetto Freestyle Bröllopsstrut
Kolaglass med chokladsås på toppen av en strut fylld med vaniljglass och pekannötter.
Ca. 25 kronor.

Micke: 2 av 5
Kommentar: Med sina 195ml är den nya medlemmen av Cornettofamiljen enorm! Faktum är att den är bra mycket mer än dubbelt så stor som Magnumglassen här ovanför, som består av 80ml, och det är just storleken som sänker den… Det är helt enkelt för mycket glass, och efter ett tag känns det som att den lika gärna skulle kunna komma från ett paket Big Pack.
 -Och nej, det är inte en bröllopsstrut framtagen som hyllning till årets rojalistiska tillställning, utan snarare till det ANDRA stora bröllopet i år; det mellan GB’s glassgubbe och nån glassgumma jag aldrig hört talas om… Jo, det är helt sant, de ska tydligen gifta sig på Liseberg i sommar…
God, ja – hyfsat i alla fall – men alldeles för stor!

Inger: 2½ av 5
Kommentar: Smakar till en början som Big Pack-paketens ”Ischoklad”, för att sedan övergå i en sorts kolaglass. Alldeles för stor! Det blev på tok för mycket glass.

Crazy Gum
Glass med smak av tutti frutti och jordgubb, med poppande godis och tuggummibitar i pinnen.
Ca. 14 kronor.

Micke: 1 av 5
Kommentar: Artificiell fruktsmak som snabbt blev oerhört tröttsam! Påminner om de allra billigaste hemglasspinnarna. Det sprakande tuggummikrosset i pinnen var extremt läskigt, då det lät i hela skallen när man fick in det i munnen, och försökte man bita i det för att ”tugga bort” eländet, så kändes det lite som att man bitit i en strömförande ledning! (Jag trodde förresten att vi övergett godis/tuggummipinnar för många herrans år sedan)
Kanske är spraket roligt för barnen, till vilka denna glass är riktad, men jag tycker inte att de ska behöva genomlida en så fantastiskt tråkig glass bara för att komma åt lite knastrande tuggummi…som inte ens är särskilt gott!

Inger: 1 av 5
Kommentar: Konstig eftersmak. Första tuggan var god, men sedan gick det raskt utför! Ville inte ens prova tuggummismulorna i den ihåliga pinnen!

Ice Cool Guitar
Choklad- och vaniljglass.
Ca. 14 kronor.

Micke: 3½ av 5
Kommentar: Mmmm – fluffig chokladglass! Vaniljglasssen är helt onödig, eftersom chokladglassen helt tar över.Som pricken över i innehåller den blott 75 kcal per glass.
Betyget på denna, i kombination med glassbeskrivningen (under glassens namn här ovan) bevisar att de klassiska smakerna ALDRIG är fel!

Inger: 3½ av 5
Kommentar: Är man sugen på choklad, men inte vill köpa nån högkalorihaltig Magnum så är den här perfekt! God, med konsistens som fryst chokladmousse.

Snittbetyget på årets glassar:

2.96 av 5

Kommentar:
GB's glassnyheter sommaren 2010 träffar över hela tavlan samtidigt,
och årets fullträffar känns mer som tur snarare än ren skicklighet...
Nåja, ett par riktigt schyssta nyheter finns trots allt att tillgå
(B&J-pinnen och Magnum Tempt Fruit), så glöm inte att glassa i sommar!
Advertisements

3 thoughts on “GB-GLASSTEST 2010

 1. Barnglassarnas sämre betyg beror nog just på det faktum att barnstadiet är ett minne blott 😉 Magnumglassarna är alldeles för stora, men klart att några av dessa måste testas. Fast vilka priser! Hua mig, det är en sotr orsak till att jag inte föräter mig på glass hemma i Sverige.

 2. Way to go!!

  Tack vare ert fabulösa test vet jag redan vilka 3 glassar jag prompt måste smaka i år. 🙂

 3. Tycker inte att man ska ha hårda tuggummibitar i en barnglass – tänk om de biter sönder en tand eller (ännu värre) sätter i halsen och kvävs!!!

  Magnumglassarna är som sagt för mycket/för mäktiga – där får dom där förpackningarna med “minimagnum-glass”, som finns i butikerna, ett stort plus.

  Undrar om tanken är att man ska DELA bröllopsstruten på två personer (med sin älskade….typ)??? Känns onödigt att göra en så stor glass…

  Det är väldigt sällan jag köper glass, men om jag ska köpa någon av ovanstående glassar i sommar så komer det nog att bli “Magnum Temptation Fruit”. Annars är jag kanske sådär “tråkig” (eller kanske “glassnostalgisk”;)) så att jag skulle köpa en GB Sandwich eller en vanlig, LITEN, chokladcornetto ELLER en päronsplit 🙂

  (eller – för att ta en glass utanför GB:s sortiment – en YOGHURTGLASS från 7-eleven *mmmmm*)

  Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s