Komikerrevolution wanted!

 Jag tycker det är konstigt med komiker som inte tycks ha någon egen personlighet.
Såg till exempel Robert Gustafsson på Så Ska Det Låta – ett tävlingsprogram där kändisar för det mesta är inbjudna som sig själva. Robert Gustafsson var alltså där som Robert Gustafsson, men så fort han skulle sjunga nåt sorts solonummer så förvandlades han till nån dialektal lustigkurre…
 -Varför Robert? Varför?! Är du verkligen så himla skittråkig att du måste gömma dig bakom en karaktär till och med när allt som krävs är att du ska vara dig själv!?

 Och apropå det; Kollade hela fem minuter av Petra Mede Show, och kan inte låta bli att undra vilken sorts funktion det programmet är tänkt att fylla egentligen…
 Gästerna verkar vara där för att faktiskt prata om sig själva, sina karriärer och sina liv – men intervjuaren (Mede) är inte sig själv en sekund, utan spelar istället Petra Mede – den konstlade, tillgjorda, överdrivet leende C-skådisen.
Jag kan inte riktigt greppa vad det är meningen att man ska göra när man ser programmet.
Ska man tycka att Mede, i sin påhittade karaktär, är rolig? I sådana fall blir ju gästernas någorlunda seriositet astråkig!
Ska man kanske hellre fokusera på intervjusvaren och försöka se det hela som riktiga intervjuer? I sådana fall blir ju det konstlade rikspuckot till programledare helt outhärdlig!

 När jag ändå är inne på komiker”eliten” i vårat avlånga land…
Vad fan är det för fel på er egentligen?!
Nej, inte komikerna, utan NI som tittar…och skrattar!
Är det verkligen kul med plumpa – rent av elaka – skämtare som fyller ut sin tirad med att använda ordet “fitta” så ofta som möjligt?!
 Ja, jag menar såklart Roast På Berns.
En Roast, herr Schyffert, är tänkt att vara en bitsk, lite elak men i grund och botten kärleksfull hyllning till den gästande personen – INTE en ändlös förolämpning, fullmatad med under bältet humor och svidande elaka kommantarer.

 I de amerikanska Roast-showerna jag sett så kan man genomgående uppfatta att rostarna faktiskt gillar den de ironiserar över – medan komikerna i Roast På Berns nästan unisont verkar ha tänkt att “Nu jävlar ska jag vara så förbannat elak som möjligt… Kanske kan jag inleda med att kalla honom/henne för en fitta om och om igen?!”
 Det hjälper även om rostarna använder åtminstone den större delen av sin tid till att fokusera på gästen, istället för att bekräfta svensk humors inavlade snävhet genom att spendera mestadels av sin monolog till att göra sig rolig på sina kollegors bekostnad.
Missförstå mig inte, det ingår – det vet jag, med det är inte huvudorsaken till showens varande!

 Det behövs en revolution i komikersverige, och i denna revolution får inte Petra Mede, Robert Gustafsson, Henrik Schyffert, David Batra, André Wickström, Felix Herngren, Erik Haag, Johan Rehborg och Magnus Betnér vara med!

  -Ursäkta? Vaddå? Är komikerrevolutionen redan här och den heter “Ballar av stål”?

DÅ KAN NI FAN SUGA MIN K…!

Advertisements

2 thoughts on “Komikerrevolution wanted!

  1. Usch nej, “BAllar av stål” tycker jag bara är…..pinsamt…..JOBBIGT pinsamt!

    …å vi såg oxå 5 minuter av det där avsnittet av “Så ska det låta” med Robert G…..men vi bytte som sagt efter 5 minuter och konstaterade att det inte var värt att se resten 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s