TV-BLOGG!

   

 -Tips (och några varningar) kring de kommande 14 dagarnas tv-utbud!

Tänker börja med varningarna!

22 april
TV6, 21.00
Indepence Day

 Även kallad “The greatest trick Roland Emmerich ever pulled”… Måste ni verkligen titta, så visst – gör det, men var medvetna om att den bara är värd att se fram till och med stor-attacken. Efter det är det bara skit kvar!

¤

30 april
TV6, 22.00
Planet Of The Apes

 Tim Burtons enda riktiga bomb! Visst är makeupeffekterna snygga och visst är det tidvis spännande – men Burton bajsar till slutet riktigt ordentligt, och då han antyder en människo-/chimpansromans så blir det mer än bara LITE obekvämt…

¤

1 maj
TV4+, 20.00
Göta kanal 2 – Kanalkampen

 Varför?! Varför?! Varför?!
Den här filmen är nästan så nära katastrof man kan komma! Praktiskt taget varenda skämt lutar sig mot lyckade lustigheter från den första (betydligt bättre) filmen, så till den milda grad att det till sist blir patetiskt! Det enda “positiva” som finns att säga om Göta Kanal 2 är att så illa som den är – så kan jag inte tänka mig att den är värre än den tredje(!!!) filmen i serien, som hade premiär på juldagen 2009.

   

Åsså tipsen då…

23 april
SVT1, 21.00
The Last Samurai

 Tom Cruise som samuraj kanske inte låter så lockande, men den här är betydligt bättre än vad man kan tro.

¤

24 april
TV4+, 20.00
Little Miss Sunshine

 Har faktiskt inte sett denna, men har så bra vibbar när det gäller den, att jag tänker rekommendera den osedd!

TV4, 21.25
Die Hard 4.0

 Inte lika bra som originalet (såklart), men jag sätter den gärna som god tvåa! Massor av schysst action, några tuffa oneliners och Bruce Willis med rakad skalle – vad mer kan man egentligen begära?!
TYVÄRR (eftersom TV4 är jubelidioter!) får man stå ut med ett irriterande nyhetsavbrott efter ynka 35 minuters speltid.

TV4, 00.15
The Quick And The Dead

 Sam Raimis finurliga westernfilm kanske inte är världsbäst, men den är packad med intrikata kameravinklar och bra skådisar; Sharon Stone, Gene Hackman, Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Lance Henriksen, Gary Sinise mfl. (Men leta inte efter Bruce Campbell, för även om han naturligtvis var med under inspelningen av filmen – det är ju trots allt Sam Raimi som regisserat – så klipptes hans scen tyvärr bort!)

¤

26 april
Kanal9, 21.00
Poseidon
 Jag är väl medveten om att detta inte är någon Oscar™vinnare, men som ren och skär underhållning är denna katastroffilm – om ett stort lyxfartyg som hamnar upp-och-ned i en storm och tvingar de överlevande att försöka hitta en väg ut innan alltihop sjunker – faktiskt helt okej kvällsunderhållning.

¤

30 april
TV4, 00.20
A Few Good Men

 Cruise igen, och visst är han bra i denna – men den största behållningen får man av djävulskt onda Jack Nicholson, i rollen som chefen för Guantanamo Bay, Natah R. Jessep.

-You want answers?!
-I want the TRUTH!
-YOU CAN’T HANDLE THE TRUTH!!!
[en regelrätt klassiker]

Kanal5, 01.25
Full Metal Jacket

 Stanley Kubrick’s fabulösa skildring av det militära träningslägret (filmens första halva) åtföljs av en betydligt mindre intressant skildring av vietnamkriget (filmens andra halva). Se gärna den första halvan – den är helt fantastisk!

¤

1 maj
Kanal5, 12.15
Sky high
 Mitt på dagen visar Femman denna riktigt underhållande, och annorlunda, superhjältekomedi – om en ung kille som ska börja på superhjälteskolan, där barn till superhjältar ska lära sig tygla sina krafter… Problemet är bara att han ännu inte har några krafter!
OBS! Femman KAN få för sig att visa den dubbad till svenska. Om så är fallet; STÄNG AV!!!

¤

3 maj
Kanal5, 21.00
CSI – Las Vegas

 Rekommenderas för att detta avsnitt gästas av Alan Ruck (snuskpellen Stuart i Spin City) samt rockbandet Rascal Flatts (“Life is a highway”), som spelar sig själva i en dödsolycka där deras gitarrist dör av en elchock från sin egen gitarr under en konsert.

Kanal9, 21.00
Superman Returns

 Bryan Singers återinförande av Stålmannen på bio är inte bara en trovärdig fortsättning på historien om mannen från Krypton, det är en riktigt bra film också!

   

Advertisements

4 thoughts on “TV-BLOGG!

 1. Jag kommer skrika det från hustaken tills alla har hört Ordet: SE LITTLE MISS SUNSHINE! Det är bland de bästa filmer jag någonsin sett, hade förmånen att se den på bio. Man berörs på olika sätt hela tiden om man någonsin känt sig misslyckad, utanför, missförstådd, ledsen eller som att man aldrig fått en chans. En liten film med stort hjärta.

 2. OK, det låter osm att jag måste köpa en sista film, jag hinner inte hem för att se den på TV. Ropet hördes! LIttle Miss Sunshine it is.

 3. Är tyvärr orolig för att “Sky High” kommer att vara dubbad till svenska….. 😦
  När kanal 5 visar filmer mitt på dagen (som finns både med engelskt taal eller som dubbade) så brukar de OFTAST vara dubbade (minns då vi bänkat oss för att se “Ice Age” mitt på dagen en lördag eller söndag (minns inte vilket) och det visade sig att det var den DUBBADE versionen (suck!)

  Tack för alla tips!

  Vår lördagskväll vigs dock åt SISTA “Millenium-delen” (dvs. del 6 – andra delen av “Luftslottet som sprängdes”) 🙂

  Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.