Vad blir det för mat?

 Våra middagar under de två veckorna, som inleddes idag, kommer i mångt och mycket bestå av helt nya – oprövade – rätter! Idag till exempel åt vi en köttfärsgryta med aubergine,zuccini och oliver. Den var verkligen supergod!

 Imorgon ska vi äta gräddkokta jordärtskockor med stekt fisk, även det är en oprövad rätt… Har aldrig tillagat eller ens smakat på jordärtskockor någon gång! Ska bli riktigt spännande!

 På onsdag blir det simpelt, men ack så gott! Varma mackor! Men inga j#&%la smaklösa formfrallor, utan varsin ciabatta, med extrarökt skinka, ananas, tomater och Goudaost. Mhm, just det! Det låter inte så tokigt nu längre, eller hur! Vi har gjort detta en gång förut och jag kan meddela att det är riktigt gott!

 På torsdag firar vi valborg (vi jobbar bägge natt på fredagen) och lyxar till det med ännu en oprövad rätt; ugnsbakad fläskfilé & ruccolaolja med rostade rödbetor. Ska vara på bolaget imorgon och köpa en flaska vin att dela på till detta.

 På lördagen blir det ytterligare en oprövad rätt – och detta är till och med ett Gordon Ramsay-recept. Farfalle (pastafjärilar) med rökt sidfläsk och ärter. Det såg redigt gott ut på bilden, så vi får väl hoppas att Arga Kocken inte gör oss besvikna…

 Mer oprövad mat på söndag, ugnstomater med halloumi, serverat med blandade bönor.

 På måndag 3 maj ska jag (för första gången) försöka göra asiatisk Roast Red Pork (marinerad fläskfilé) med ris och grönsaker. Målet med köttet är att det efter stekning/grillning på utsidan ska bli alldeles illrött!🙂

 På tisdag 4 maj blir det simpelt, beprövat och snabblagat. Champinjonsoppa!

 På fredag 7 maj blir det mer asiatiskt; Bulgogi. En sorts lövbiffgryta (som jag itne minns alls vad det skulle vara i) och som serveras med grillad ananas och ris. Vi har aldrig gjort den tidigare, men jag lockades av bilden, samt av prospektet att få äta grillad ananas!🙂

 På lördag 8 maj blir det Riskokarkyckling. En av de enklaste rätterna NÅGONSIN! Man skär kycklingfiléer i stora bitar, blandar med det thailandsimporterade marinadpulvret samt lite vatten och låter det stå i en kvart eller så. Sedan häller man önskad mängd ris i riskokaren, lägger i kycklingbitarna och häller på vatten (till den rismängd man valt), slår igång kokaren och väntar.
När den slår om till “klart” så är det…KLART!

 På söndag 9 maj äter vi, kort och gott, tacos!

2 thoughts on “Vad blir det för mat?

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm🙂

    Synd (eller tur för er kanske) att det är 70 mil mellan oss, annars hade jag nog gjort mig ärende till varje middagstid hem till er😉

  2. Mmmmmmmm…….

    Jag hör att ett par av recepten kommer från senaste numret av Buffé-tidningen🙂

    Bulgogi kan man äta på vissa av de japanska (sushi) lunchrestaurangerna här i Stockholm. Jag har dock aldrig smakat.

    Tack för alla smaskiga tips!

    Nu kurrar det i magen……🙂

    Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s