ZOM-B-GONE!

 För de som inte är Facebook-medlemmar, och där anmälda som deltagare på Stockholm Zombie Walk 2010, så vidarebefordrar jag härmed sista minuten info-/peppmailet från dem:

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

12e Juni. Fatbursparken, kl 13.00.
Därifrån går vi genom stan till Observatorielunden*.

* – OBS! ! ! Ändrat färdmål Pga Polisiär påtryckning! ! !
(Tidigare var det Fatbursparken —> Humlegården som gällde, min anm.)

 Snart är den stora dagen här, snart ska Zombies sakta släpa sig genom staden under stön och kanske ett eller annat skratt. Vi ska ha sjukt kul, dödskul faktiskt, och vi arrangörer är jätteglada att ni vill hänga med oss på det här upptåget.
Sjufaldigt leve: Brains! Brains! Brains! Brains! Brains! Brains! Brains!

Vi arrangörer har en vision av ett härligt sammanhållet gäng som tillsammans stapplar genom staden. Så vi har en önskelista:

  1.  Zombies är flockvarelser, så håll ihop! Ju tätare desto större och roligare impact när vi kommer. Hjälp varandra med att släpa er fram.
    .
  2. Den vanligaste kritiken folk har haft är att det går för fort, så gå långsamt! Hasa. Släpa fötterna efter er. Vill ni vara snabba Zombies, spring RUNT horden, inte framför den. Det är roligare om vi tar tid på oss, årets väg är kort. (Nåja, Fatbursparken —> Observatorielunden…, min anm.) Gå långsamt, old school! Den mobila ljudriggen (i en barnvagn) markerar fronten av horden, så hamna inte så långt framför den, håll er helst bakom! Hjälp varandra med att släpa er fram.
    .
  3. Lek med de åskådare som vill leka. De som inte vill leka leker vi inte med! De finns inte och är skyddade av det nästintill magiska medlet ZOM-B-GONE. Detsamma gäller skyltfönster och bilar på vägen. ZOM-B-GONE. Magiskt… Det bränns! Hjälp varandra med att släpa er förbi sådana saker.
    .
  4. Var lite alerta och kolla in att alla har kul, går någon ensam så prata med dem. Ser ni ensamma zombiebarn som gråter, håll dem i handen. Ser ni någon skada sig, hjälp dem. Jägarna kommer ha första hjälpen prylar om det skulle vara så illa. Ta det lugnt vid övergångsställen och hjälp varandra att släpa er fram.

Sammanfattning: Håll ihop! Gå Långsamt! Hitta på aktiviteter! Frivilligt lekande! Hjälp varandra!

Övrigt:

 -Vi kommer pausa här och var på vägen för att kunna samla ihop eftersläntrare – ni märker var. Stanna till och stöna lite, passa på att leka lite extra. Har ni en idé om ett pauspåhitt, berätta så försöker vi stanna Horden. Det kan vara en liten sketch, en sång eller det kan vara en planterad kompis i åskådarna som blir smittad, vad som helst nästan, bara det är kul för alla.

 -Ta med vatten. Det är bra att dricka! Ta med er det ni kan bära, vi har inte några rullande garderober eller värdeskåp tyvärr. Kan ni så ta gärna också med en liten mängd fejkblod och eller smink att hjälpa eventuella påhäng med om de ser lite sugna ut… 🙂

 -Vid ankomsten till Observatorielunden har vi picknick, försök att få med er något att fylla energidepån med. Det är skönt att sitta efteråt och berömma varandra över hur jäkla snygga vi är och hur kul vi har haft. 🙂 Vi tänkte dessutom försöka oss på att dela ut lite fräcka priser till fem extra märkningsvärda Zombies. Denna picknick arrangeras i samarbete med Synth-Picknick, som bjuder på musik mm.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

 Det var det allra viktigaste i SZW’s infomail.
Jag förutsätter att alla följer dessa inte bara enkla utan jäkligt nödvändiga och (allvarligt talat) förståndiga regler!
The more the f**king merrier heter det ju – och i skrivande stund är närmare 1.500 personer anmälda som “kommer att delta” på Stockholm Zombie Walk-Facebookgruppen…

VI SES I VIMLET!

  .  .  .  
(Bilder tagna av Danne, under Umeå Zombiewalk Röd Snö i januari 2010)

Advertisements

One thought on “ZOM-B-GONE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s