Home of the grinch…

Här bor en Grinig Jäkel!

 Hans NedreBotten-lägenhet vetter ut mot en gräsplätt som till viss del används som passage till och från Mariehems Centrum. Den Griniga Jäkeln anser dock att han blir störd av alla människor som går denna väg (och det är en hel del), trots att den smala ena-foten-framför-den-andra-stigen inte är i närheten av det som lagligt kan kallas hans utrymme (det blåmarkerade fältet).
Han har även satt upp strålkastare med rörelsedetektorer (markerade med en röd cirkel) vars räckvidd är sådan att om man går förbi på stigen så tänds de, och stör sannolikt såväl den Griniga Jäkeln själv som åldringarna som bor i Ålderdomshemmet mitt emot hans lägenhet.

 Är han vaken och alert så knackas det intensivt på fönstrena då man går förbi, det har till och med hötts med näven ett par gånger (höttningar som jag oftast besvarat med ett finger). Stigen är måhända inte en officiell gångväg, men den skulle lika gärna kunna vara det! Så gott som alla använder den, den forcerar varje vinter de gigantiska snöhögar som dumpas i dess väg och den har till och med överlevt byggandet av fyra höghus samt ovan nämnda ålderdomshem – som placerades mitt över den!

 Så fortsätt knacka och hötta du, din griniga skit! Så länge det inte slås upp ett rejält staket lär jag och alla andra fortsätta gå samma väg vi alltid har gjort, förbi – men flera meter ifrån – din lilla altanplätt.

Advertisements

3 thoughts on “Home of the grinch…

  1. Haha, men!
    Folk som väljer att bosätta sig på markplan får ju faktiskt acceptera faktum och antingen tjacka persienner och ha dom neddragna eller flytta. Svårare än så är det inte.

  2. ALDRIG att man skulle sluta gå där i nuläget. Då skulle det behöva bli skyltar och staket uppsatta först! Istället för ett finger skulle jag vinka glatt och le med hela ansiktet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s