Vad sägs om lite tv(mest film)tips igen…

 Först måste jag bara säga att den tidigare ganska unkna och tveklöst onödiga kanalen TV400 inte bara nytt namn till TV11, utan de har gjort en riktig helrenovering! Från att praktiskt taget bara ha visat skitserier, som i de flesta fallen redan visats på – och troligtvis refuserats av – andra kanaler. Det var med andra ord en riktig slask-kanal, en där bra filmer sällan eller aldrig gick att finna…
Men nu har det minsann blivit ordning på torpet, kanske inte när det gäller precis alla serier som visas – men däremot visas det numera bra filmer flera gånger i veckan.
 -Så, ignorera inte TV11 bara för att det är den före detta TV400!

Torsdag 3 februari:
A Knights Tale

TV11, 21.00
 -Heath Ledger i all ära, men den största behållningen av den här filmen får man ifrån dess totala respektlöshet inför alla normala konventioner när det gäller periodfilm (som att publiken under ett riddar-tornerspel klappar händerna och stampar i takt till Queens “We will rock you”).
 Ledger flankeras av sjukt roliga Paul Bettany och Mark Addy.

Fredag 4 februari:
Vacancy

TV3, 22.50
 -Egentligen inte en jättebra film, men om man är i rätt sinnesstämning så kan den vara sådär riktigt kissa-på-sig läskig! Den skrattretande enkla premissen – att Amy och David’s bil pajar och de då tvingas ta in på ett isolerat litet motell – får en extra twist då paret bestämmer sig för att titta på en av videokassetterna de hittar i sitt rum, och upptäcker att på filmen visas brutal tortyr och mord av ett annat par…filmat med dolda kameror…i det rum de nu befinner sig i! -Dags att byta underkläder!
 Kate Beckinsale och Luke Wilson är de som gör sitt bästa för att överleva.

The War Of The Roses
TV8, 21.00
 -En av Michael Douglas och Kathleen Turners allra bästa samarbeten! Om det fantastiskt lyckliga och framgångrika parets långsamma resa ner i bitter fejd, skilsmässa och sinnessjuka hämndbeteende. Och om det inte LÅTER särskilt roligt, så var så säkra på att det här är en av de svartaste – och mest underhållande – komedierna som någonsin gjorts!
 Douglas och Turner regisseras av Danny DeVito, och letar ni efter denna i tablån så lär den där ha den svenska bajstiteln “Den vilda jakten på lyckan”… Precis som i alla stackars Goldie Hawn’s “Tjejen som”-filmer försöker svenska översättare binda ihop denna med två andra Douglas/Turner filmer; Romancing The Stone (sv.titel “Den vilda jakten på stenen”) och The Jewel Of The Nile (sv.titel “Den vilda jakten på juvelen”).

Reign Of Fire
TV6, 21.00
 -En ovanligt spännande film om en framtid där drakar återuppstått från något sorts slumrande tillstånd – fiffigt nog sker detta i modern tid, under ett tunnelbygge i London, där en vägg plötsligt rämnar och en eldsprutande drake bryter sig ut och dödar allt som kommer i dess väg. Världen ligger, 20 år efter tunnelincidenten, i ruiner och människorna kämpar för sin överlevnad mot de gigantiska monstrena.
 Inte nog med att man får mörk och “realistisk” spänning och action, man får så i sällskap av Christian Bale, Izabella Scorupco, Matthew McConaughey och Gerard Butler!
Dessutom ser lilla, blonda krulltotten McConaughey i denna film ut såhär:

 TV3 visar denna dag dessutom GoldenEye, den första Bond-filmen med Pierce Brosnan i huvudrollen, och detta är egentligen inte så jätteintressant, om det inte vore en ypperlig anledning för mig att ÅTERIGEN dela med mig av världens bästa releasetrailer! Aldrig tidigare har en skådespelares övertagande av en gammal roll annonserats så coolt!!!

Söndag 6 februari:
The Mist
TV11, 21.00
“Baserad på en Stephen King-historia” är knappast något som brukar locka, men när man hör det bör man fråga följande: “Vem har regisserat den?”. Blir svaret Frank Darabont så ska man lyssna lite extra noga.
Det finns ett antal intressanta och sevärda King-filmatiseringar, men Darabont har skrivit filmmanus till- och regisserat de enda tre RIKTIGT bra av dem; The Shawshank Redemption, The Green Mile och, den här, The Mist.
 Det är en klassisk King-historia, med en grupp människor fast inne i en affär medan en tjock dimma, i vilken groteska saker gömmer sig, täcker staden. Nagelbitande, andlöst spännande och till sist chockerande – när slutet väl kommer (ett slut vars existerande i filmen Darabont hade som förevändning för att gå med på att göra den).
 Tomas Jane, Marcia Gay Harden, William Sadler och en handfull andra talangfulla skådespelare hjälper till att göra The Mist så bra som den faktiskt är, och trots att författaren King tackade nej till den biroll Darabont erbjöd honom så har han själv sagt att han blev genuint skrämd av Darabonts tolkning av hans bok.

Tisdag 8 februari:
Juno
TV11, 21.00
 -Med de fyra årstiderna som tema berättas historien om 16-åriga Juno, som under hösten upptäcker att hon blivit gravid efter en natt (i en fåtölj) tillsammans med sin bästa vän Bleeker. I väntrummet på abortkliniken bestämmer hon sig för att föda barnet och sedan adoptera bort det.
 Jason Reitman (son till Ivan “Ghostbusters” Reitman) regisserar, Ellen Page spelar huvudrollen och Michael Cera flankerar i denna skruvade dramakomedi om tonårsgraviditet. Räcker inte det så kan man alltid säga: vunnen Oscar för bästa manus, nominerad till Oscar för bästa regi, bästa film och bästa kvinnliga huvudroll. Den amerikanska guldgubben är ju dock inte allt, och Juno har vunnit 53 andra priser runt om i världen – samt varit nominerad för ytterligare 36.

Onsdag 9 februari:
The Secret Of My Success
TV8, 21.00
 -En av Michael J. Fox många feel-good filmer han gjorde under 80-talet. I denna spelar han Kansas-lantisen Brantley Foster som beger sig från familjens lantgård in till stora New York för att göra karriär! Efter att ha blivit nekad under anställningsintervju efter anställningsintervju greppar han efter det sista halmstrået och kontaktar en avlägsen släkting, Howard Prescott, som är VD på ett gigantiskt företag. Den motvilliga Prescott ger honom jobb på postavdelningen – inte riktigt det Brantley tänkt sig, men han lär sig snart att ingen vet vad den andre gör på det stora företaget…
 Fox backas upp av Helen Slater, Richard Jordan, Margret Whitton, en lågmäld men hysteriskt rolig John Pankow samt en handfull för 80-talet typiska vågade antydningar och sexskämt.

 Missa denna dag heller inte Survivorman med Les StroudDiscovery Channel klockan 21.30, ett program som håller mesen Bear Grylls upp-och-ned och pissar över hela honom!

Advertisements

2 thoughts on “Vad sägs om lite tv(mest film)tips igen…

  1. Som vanligt kanon med lite TV(film)-tips inför veckan som kommer:)

    Filmen “Vacancy” köpte vi på DVD (nåt billigt erbjudande á typ “3 för….”). Jag, som bara blivit harigare och harigare med åren när det kommer till skräckfilmer/thrillers, höll på att skita på mig och kunde inte sova senare på natten…… 😉

    Kramis!

  2. De två sista har jag inte sett men de andra är kalas, en del finns i hyllan också. The Mist var en positiv överraskning första gången man såg den. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s