Lite TV igen…

Efter en vecka utan TV är det hög tid att sjunka ner i soffan och ta igen sig lite… 🙂

Torsdag, 17/2
TV4+
21.00
The Spy Who Loved Me

 -Fyrans billigaste skräpkanal har på senaste tiden visat James Bondfilmer i tid och otid, och även om dessa inte alltid är något att anstränga sig över att se så tycker jag att man kan göra ett undantag denna dag – och man behöver inte ens se hela filmen (den är trots allt 2 tim 45 min med all reklam), men man bör i alla fall sitta där under den första kvarten!
Det är nämligen denna Roger Moore-Bondfilm som har det världsberömda, och SÅ FANTASTISKT LÄCKRA skidhoppet (utfört av blygsamma “I’d rather give the credit to gravity” stuntmannen Rick Sylvester) under inledningsscenerna.

Fredag, 18/2
TV3
21.00
Tomorrow Never
Dies
 -Även TV3 visar Bondfilmer, men denna är absolut inget att se – TROTS Jonathan Pryce! Det enda intressanta med den är egentligen titeln, som faxades till filmbolaget MGM som Tomorrow Never Lies – en titel som stämmer mycket väl överens med handlingen, om en mediemogul som ser till att skapa egna rubriker till sina nyhetsmedier, för att han alltid ska vara först med dem. Men genom ett misstag ändrades titeln till Tomorrow Never Dies, MGM gillade den och så fick det bli…..trots att den inte har någon som helst poäng!

TV8
21.00
The American President
 -Istället för att slösa tid på ovanstående Bondfilm kan ni se denna något sentimentala, men ändå riktigt underhållande dramakomedi om en amerikansk presidentänkling som blir förälskad i en lobbyist. Regisserad av Rob Reiner, med Michael Douglas och Annette Bening i huvudrollerna, samt med Michael J. Fox, Martin Sheen och Richard Dreyfuss i biroller.

TV3
02.40
Miller’s Crossing

 -Är man mot förmodan fortfarande vaken tjugo i tre på natten så är Cohenbrödernas 1930tals-gangsterfilm, med Gabriel Byrne, Marcia Gay Harden, John Polito, Albert Finney och John Turturro (i en av sina bästa roller någonsin) definitivt värd att kolla in!

Lördag, 19/2
TV4+
21.30
Trots Kanal 5’s Anchorman och 6’ans Fever Pitch så är det mer eller mindre dödsstraff på att ha någon annan kanal i åtanke än TV4+ denna kväll. Där visas nämligen inte bara världens bästa actionfilm utan tillika den hittills oöverträffade, 23 år gamla(!) mallen för hur actionfilmer SKA se ut:
Die Hard
 -Finns inget med denna film som är dåligt, så är det bara. Om man aldrig sett den-, om det var länge sedan man såg den eller om man så såg den i förrgår…så ska man definitivt se den igen!
Se den och försök föreställa er någon av huvudrollsinnehavarna som antingen bara funderades över eller faktiskt tillfrågades och tackade nej, innan Bruce Willis slutligen fick rollen som John McClane; Richard Gere, Don Johnson, Richard Dean “McGyver” Anderson, Arnold Schwarzenegger, Burt Reynolds, Harrison Ford, Mel Gibson, Robert DeNiro, Nick Nolte och Tom Berenger.

SVT2
23.05
Hero (Ying Xiong)
 -En vacker film, full av färgsprakande bilder och underbar koreografi…helt klart sevärd! Och det är ju synd – eftersom det då den börjar fortfarande är en timme och en kvart kvar av Die Hard på TV4+.

Söndag, 20/2
TV3
21.00
Hancock
 -Det var många som inte gillade denna, men de kan hoppa i en tunna nånstans, för den är extremt underhållande – med Will Smith som en superhjälte på dekis.
Filmen hade en liknande situation som Die Hard, fast med regissörer istället för skådespelare. Fyra olika regissörer var påtänkta innan Peter Berg tog tag i projektet.

TV11
22.30
The Walking Dead

 -Detta är ingen film, utan en tvserie. En zombie-tvserie! Författad av FrankGreen Mile/Shawshank RedemptionDarabont och med första avsnittet regisserad av densamme. Skapade stor förväntan då den var på gång i USA, och bara sådär – utan vare sig buller eller bång – bestämmer sig nu alltså TV11 för att börja visa den!

Måndag 21/2
Kanal9
21.00
Cast Away
 –Tom Hanks som Chuck Noland (C. Noland…Ser Inget Land), fast på en öde ö.
Komplett med isoleringsvansinne, rännsketa efter att ha konsumerat för mycket kokosnötter, självmordstankar och egenhändigt utförd tandkirurgi… Så som Robinson BORDE ha varit!

Åsså sist men inte minst:
Onsdag 23/2
Discovery Channel
21.30
Survivorman

Onsdagar, Discovery, Les Stroud!
Lägg det på minnet!

Advertisements

One thought on “Lite TV igen…

  1. Förresten; Walking dead serien var ju läcker! T o m jag som inte gillar zombies och väldigt äckloscener satt klistrad hela avsnittet och ser fram emot nästa. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s