Det lilla utbrottet…

 Det är ungefär femtioelva saker att tänka på när man har sin WordPress-blogg genom en egen domän – jämfört med när man har en “vanlig” WordPress-blogg vars underhåll i mesta möjliga mån sköts av WordPress.

 -Det krävs lite pillrande i HTML-fönstret för att få bildtext direkt under bilden, utan att det är en dubbel radbrytning.
 -YouTube-filmklipp räcker inte längre att bara klistra in webadressen till klippet, utan man måste klistra in en lång inbäddningskod (även detta måste göras i HTML-fönstret).
 -Det effektiva spamskyddet som följer med den “vanliga” bloggen insåg jag, för ett par dagar sedan, var inte aktiverat. Jag insåg det då jag plötsligt hade sju viagra-annonser i kommentarsfältet, samt 64 “pending comments” – alla utom fyra var spam, och det tog sin lilla tid att sålla genom dem, för att inte av misstag radera genuina kommentarer. För att aktivera spamfiltret var jag tvungen att registrera mig och välja vad jag ville betala för det…jag valde $0!

 Det har såklart sina fördelar, jag kan till exempel numera svara direkt i mailen på kommentarer jag får, utan att behöva skriva in svarsmailadressen först. Antalet utseendedesigns som finns att välja på är mångdubblat! Åsså ÄR det ju ett jäkligt coolt domännamn!

 Vet inte vad jag vill säga med allt detta, men jag blir ibland lite bekymrad över att de enklaste sakerna numera kräver mer pillrande, och tar därmed också längre tid…
 -Kanske vänjer mig.

Nåväl, till lite annat, något roligare.

Till exempel de mystiska kakorna “med starkt kokossmak”.

Advertisements

2 thoughts on “Det lilla utbrottet…

  1. 1) Shift + Enter ger enkelt radbryt
    2) Det finns plugins för youtube, men jag har en känsla av att det är meckigare än att klistra in i html
    3) Settings –> Discussion = ställa in filter och svartlistade ord m.m. för kommentarer. Finns även gratis plugins för hantering av spam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s