Morgondagens lunch (=dagens middag):
Indonesisk Räkgryta
4 portioner:
1brk kokosmjölk
400g skalade räkor
2 broccolibuketter
3-4 paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2tsk finrivet citronskal
1msk citronsaft
1msk riven ingefära
2st krossade piripiri
1-2tsk gurkmeja
1msk matolja
salt & peppar
Förberedelser:
Hacka löken, skär paprikan och broccolin i bitar, riv ingefära och citronskal.
Let’s do it:
Fräs lök och paprika i olja.
Addera kokosmjölk, citronskal, citronsaft, ingefära, piripiri, gurkmeja, salt och peppar.
Låt koka ett par minuter, lägg sedan i broccolin och koka ett par minuter till.
Addera räkorna och ta bort grytan/woken från spisen, räkorna ska bara bli varma – de får inte koka, då blir de sega! (är räkorna råa så lägg i dem tillsammans med kokosmjölken mm).
KLART!
Kan serveras med ris, om man så vill, men går även utmärkt att äta utan tillbehör.
Mmmmm, fast utan räkor för min del. Vad kab man ha istället?
Jag säger bara en sak:
Mmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!