Stackars huliganjävlar!

Tv’n står där och blinkar, ljudet är avstängt.
Hade igång den mest för att kolla en av de många nyhetssändningarna, och den fick helt enkelt fortsätta stå på – tyvärr. Debatten vid soffbordet (mellan programledaren vad-han-nu-heter och Expressens sportkrönikör Mats Olsson) handlade om läktarvåld, tydligen med anledning av nåt skit som hänt nere i Malmö.

Jag stängde av ljudet straxt efter att Mats Olsson yttrat följande:

Det är ju synd om den här killen. Han är packad och påtänd, åsså blir han förbannad när motståndarna gör mål. Å nu ska HAN hängas ut…

Är det så det är alltså?
Det är SYND om en som super sig full, tänder på och sedan börjar veva??

Kanon, det här är liknar ju något som i juridiska sammanhang kallas för ett JÄVLIGT bra prejudikat!!! Är man irriterad, förbannad eller rent av snorilsken på något – då är det bara att beväpna sig med ett helrör och nåt annat sinnesavtrubbande, och sen är det bara att mala på! Slå, sparka, spotta! Döda allt som kommer i ens väg! Sikta på ögon och strupe, föffan! Det är okej, för du var ju full och påtänd och blev provocerad av något… Det är så SYND om dig!

Jag förstår att sportevenemang lockar folk. Det är spännande och trots att vi i grund och botten är ganska religionsbefriade i det här landet – så funkar sport precis som vilken fanatisk sektsöndag som helst. Man samlas – oftast i stor grupp – och ylar till skyarna samtidigt som man känner sig allmänt upplyft av Den Helige FIFA, Oddset, Lotto eller Harry Boy.
Men jag kommer aldrig – och jag menar verkligen ALDRIG – att förstå allt våld som tycks följa i stora matchers spår. Och jag tycker tyvärr bara att det finns en enda lösning, ett enda sätt att slippa slagsmål på matcherna:
-INGEN PUBLIK!

Jag vet att detta har gjorts titt som tätt, men bara som ett straff – eller en tillfällig lösning – mot ett lag vars supportrar inte kan sköta sig. Men jag tycker att det ska göras permanent. Alla stora arenamatcher skall spelas inför tomma läktare. Inte en endaste liten supporter så långt ögat når. Filma skiten och tv-sänd det på en av de där värdelösa gratis-sportkanalerna som i dagsläget ändå bara visar Road Wars, Ultimate Fighter, tennis och krigsdokumentärer.

Och ja, jag vet. Detta kallas kollektiv bestraffning och är mer eller mindre olagligt i det här landet – men vet ni vad? Det SKITER jag i! Om man inte kan samla några tusen människor på samma plats för att (till exempel) titta på när tjugotvå färgglatt klädda personer sparkar boll på en gräsplätt – UTAN att kunna sålla bort de där “stackars” fulla, påtända rikspuckona som blir förbannade och börjar slåss – så är det helt enkelt inte en bra idé att låta folk samlas!

Nej, nu orkar jag inte mer. Jag tänker starta dvd-spelaren istället, och kolla några avsnitt av en gammal serie om en annan kille som inte kan behärska sig när han blir förbannad.


Dr. David Banner, physician scientist, searching for a way to tap into the
hidden
strength that all humans have. Then, an accidental overdose of
Gamma radiation
alters his body chemistry. And now, when David Banner
grows angry or outraged  a startling
metamorphosis occurs.
The creature is driven by rage, and pursued by an investigative reporter.
[“Mr. McGee, don’t make me angry. You wouldn’t like me when I’m angry.”]
The creature is wanted for a murder he didn’t commit.
David Banner is believed to be
dead, and he must let the world think that he is dead
– until he can find a way to
control the raging spirit that dwells within him!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.