TV-Blogg 14-27/6

Lite tips & varningar…som vanligt.

Tisdag, 14 juni:

TV11, 21.00
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Lätt att tro att uppföljaren till The Fantastic Four ska vara åtminstone lika OKEJ som originalet – men eftersom det mest underhållande med film #1 var att se de fyra försöka hantera sina plötsligt uppdykande krafter. Det här är som sagt film nummer två…. ‘Nuff said.
Och nej, inte ens Jessica Alba är värd de dryga timmarna.

Onsdag, 15 juni:

TV8, 21.00
About Schmidt
En udda film med Jack Nicholson i rollen som den åldrande Warren Schmidt, som försöker spendera så mycket tid som möjligt borta från sin fru.

TV11, 2100
Mr.Deeds
Adam Sandler! *pausar* Okej, då har jag jagat bort alla Sandler-hatare. Kvar finns de som gillar honom och de som är “on the fence”. Ganska kul film om en pizzabagare som ärver ett gigantiskt mediabolag. Är man inte jätteförtjust i Sandler så kan man istället alltid låta sig roas av världens bästa Jon Turturro i rollen som den smygande butlern!

Torsdag, 16 juni:

TV6, 21.00
Pineapple Express
Jag hade hört en massa bra saker om den här, men blev grymt besviken. Men visst, jag kan köpa att de som gillar weed-humor, könsord och Seth Rogens i-längden-irriterande bullriga skratt tycker att den är F**KIN’ HILARIOUS!

TV4+, 21.00
Jönssonligan på Mallorca
Den här serien tog slut efter filmen innan denna. Johoodå, det gjorde den visst! JO, jag lovar! Så den här filmen existerar alltså inte!

 -Stanna vaken till 03.15 om ni vill se Harrison Ford, Sigourney Weaver
samt en Melanie Griffith innan skönhetsoperationerna, i Working Girl (TV3).

Fredag, 17 juni:

Ångest-dagen! (som i dagen då det finns för mycket att välja på)

SVT1, 21.00
Jerry Maguire
Tom Cruise som den titulära sportagenten som får en meltdown och skriver ett manifest där han vill förändra det stora företag han arbetar på till det bättre – och efter det genast får sparken. Fastställare av filmreplik-klassiker som “Show me the money!” och “You had me at hello”.

TV3, 19.30
Surf’s Up
Animerad liten filmpärla, som försvann i mängden pingvinfilmer (March of the Penguins, Happy Feet). Skillnaden mellan denna och de andra är att den här inte tar sig själv på allvar för fem öre. Den är gjord enbart för att roa! På köpet får man rösttalanger som Jeff Bridges, James Woods, Zooey Deschanel och Shia LaBeouf.

TV3, 21.30
Bowfinger
Låt inte den svenska idiot-titeln, “Knubbigt Regn”, påverka negativt. Den här filmen från 1999 är, som jag skrivit tidigare, den (ännu så länge) sista film Steve Martin gjort som är genuint rolig! Och vore det inte för Shrek-filmerna skulle man även kunna säga samma sak om Eddie Murphy’s insats i den. Martin spelar Bobby Bowfinger, en misslyckad filmproducent som försöker rädda sin ickebefintliga karriär genom att göra en film med superstjärnan Kit Ramsey (Murphy). Ramsey vill såklart inte vara med i den – men det hindrar inte Bowfinger, som har turen att hitta Jefferson Ramsey – Kit’s urblåsta och supernördiga bror – även han spelad av Murphy.
-Betydligt roligare än vad man skulle kunna tro!

TV3, 23.25
Eight Legged Freaks
Tidningen skriver skräckkomedi, men jag skulle inte vilja använda ordet skräck – det är mer som en komedi med vissa inslag av spindlar. 🙂
8LF vet precis vad den vill få fram (skräckfilmsbaserad humor) och till vilka den ska rikta sig (filmnördar). Det måste i alla fall vara så, för jag är en filmnörd som ser mycket skräckfilm och anser att det här är en av de roligaste jättespindelfilmer jag någonsin sett (vilket är ett inte föraktfullt antal).

TV4, 22.25
The X-Files: I want to believe
Långfilm från 2008, gjord efter serien som löpte mellan 1993-2002. I want to believe är kanske inte världens bästa film, men genomgående mer spännande än tv-serien, och definitivt bättre än filmen, The X-Files, som kom tio år tidigare.
Lagom mycket referenser till serien (man behöver med andra ord inte ha sett den) och med Billy Connolly i en icke-rolig roll, samt hiphoparen Xzibit som en FBI-agent. 🙂

TV4, 03.20
Beavis and Butt-Head do America
Det är svårt att inte gilla de fnittrande, hjärndöda hårdrockarna*, och här – då deras TV blir stulen och de ger sig ut på en lång resa för att få tillbaka den – får man en chans att se dem bortanför vardagsrummet.
* – FEL! Då jag såg den på bio var det inte ens tio stycken där. 🙂

Kanal5, 22.00
American History X
Nazism i amerikanska förorter, med Edward Norton i en av sina bästa roller. Obehaglig, intensiv, välgjord och extremt fascinerande.

TV6, 23.30
Red Planet
År 2050 försöker man kolonisera planeten Mars för att försäkra mänsklighetens överlevnad på den döende Jorden. Inte lika bra som den skulle kunnat vara, men ganska spännande ändå. Med Val Kilmer, Carrie-Anne Moss och Tom Sizemore.

TV4+, 20.00
Pretty in Pink
En av John Hughes (†2009) 80-talsklassiker, denna inte regisserad av honom, men författad. Långt ifrån lika bra som många andra filmer Hughes varit inblandad i, men intressant ur ett modeperspektiv – samt för att man kan få se Jon Cryer (Charlie ‘2½ Men’ Harpers nördiga bror) anno 1986. 🙂

TV8, 21.00
War of the Roses
Oliver (Michael Douglas) och Barbara Rose (Kathleen Turner) är lyckligt gifta och kombinerar sina respektive karriärer med rollerna som föräldrar och husägare… Sakta men säkert börjar dock deras förhållande till varandra glida över i någonting helt annat.
Nästan smärtsamt underhållande! (Den svenska titeln, “Den Vilda Jakten på Lyckan”, anspelar på filmerna Romancing the Stone och The Jewel of the Nile – bägge med Douglas och Turner i huvudrollerna, och bägge begåvade med svenska titlar som börjar med “Den vilda jakten på…”).

TV11, 21.00
Be Kind Rewind
När Michel ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ Gondry försöker göra en lättsam, fånig komedi, blir resultatet istället såklart en subtilt roande, genomtänkt, tidvis känslosam och konstant underfundig komedi.
Jerry råkar av misstag avmagnetisera alla videobanden i videobutiken medan hans kompis Mike vaktar den, varpå han och Mike sätter igång att spela in sina egna versioner (“This is the Sweded version!”) av filmerna, som de sedan hyr ut – och de blir omåttligt populära!
-Inte ramla-av-stolen-roligt, men väldigt sevärt.

Lördag, 18 juni:

TV3, 00.45
Tremors
En av de där riktigt ovanliga monsterfilmerna (i den lilla ökenhålan Perfection – population 10 – börjar djur och människor dödas av gigantiska underjordsvarelser) som faktiskt råkar vara OFATTBART underhållande!
Inte överdrivet äcklig, inte överdrivet fånig.
(Överförklarande svensk titel: Hotet Från underjorden)

TV4, 00.05
Bad News Bears
Billy Bob Thornton som en före detta basebollspelare, numera alkoholiserad skadedjursbekämpare, som får jobbet som tränare för det värsta juniorlaget i hela barnligan.
En mycket rolig nyinspelning av en Walter Matthau-film från 1976, men det enda skälet jag kan komma på att denna blev gjord, på det här sättet, med den här kombinationen skådespelare, är att någon filmskapande förälder tyckte att Bad Santa var hysteriskt rolig – men kunde inte visa den för sina barn, pga allt svärande och allt sex. Badabing-badaboom: barnvänliga Bad News Bears!

 -Akta er för Kanal5 denna dag, de visar bara skräp;
The Road to El Dorado (2000), Waterboy (1998) och
K-19: The Widowmaker (2002).

Söndag, 19 juni:

TV3, 23.10
Alien³
Den tredje filmen i Alien-serien, David ‘Se7en’ Fincher’s första långfilm, är definitivt många pinnhål längre ner på stegen från James Camerons bidrag till serien – men man KAN dock se den och låtsas att det tog slut efter denna (själva slutet lämpar sig nämligen extra bra för det!). Detta är i synnerhet effektivt eftersom den fjärde filmen, Alien: Resurrection, är så fantastiskt dålig!

TV3, 01.20
8 Mile
Marshall ‘Eminem’ Mathers skådespelardebut är inte fy skam – men eftersom rollen han spelar mer eller mindre är sig själv, och handlingen i grund och botten är hans egen uppväxt, är det inte mycket han behöver göra.
Kul mycket för alla rap-battles, resten är inte mycket att bli upphetsad över…

TV4, 14.45
The Astronaut Farmer
Udda, men mycket bra film om Charles Farmer (Billy Bob Thornton), vars livslånga dröm är att bli astronaut – även om han så ska ha rymdbasen på sin bondgård och bygga rymdraketen i sin lada!

TV4, 21.00
Million Dollar Baby
Clintan-regisserat, Oscarbelönat drama med Hilary Swank, om Maggie som bestämmer sig för att bli proffsboxare, och vill bli tränad av den griniga gamla boxaren, Frank. Oerhört sevärd!

Kanal5, 15.50
Made in America
En komedi som är roligare än vad den borde vara. 18-åriga Zora Mathews (Nia Long) får veta att hon är produkten av ett besök hos en spermabank, och bestämmer sig för att ta reda på vem pappan är. Mamman spelas av Whoopi Goldberg, den andra huvudrollen innehas av Ted Danson – you do the math!

Onsdag, 22 juni:

TV8, 21.00
The name of the Rose
Drama från 1986, med Sean Connery, F Murray Abraham och en väldigt ung Christian Slater. Munken William of Baskerville (Connery) och hans student Adso of Melk (Slater) undersöker en serie mystiska mord vid ett ensligt beläget kloster.
Tanke: Har F Murray Abraham någonsin spelat en schysst karaktär?

TV11, 21.00
Spider-man
Lågbudgetfilmmakaren Sam Raimi fick en stor väska pengar och tillåtelsen att ta sig an en av serievärldens mest populära hjältar. Och han gjorde det jäkligt bra! Han gjorde även två uppföjare, varav den första var ÄNNU bättre, och den andra dessvärre kan liknas vid en bilolycka i en stadskorsning – alla vet att man inte borde titta, men ingen kan låta bli.

Torsdag, 23 juni:

TV4, 16.00
Dangerous Minds
En klichéfylld historia om en före detta marinsoldat (Michelle Pfieffer) som får jobb på en skola i ghettot, där hon såklart ska lära eleverna att man ska hålla sams, att brott inte lönar sig samt att stark vilja och ansträngning leder långt!
-Tröttsamt efter ett tag.

TV6, 21.00
Transporter 2
Uppföljaren till Jason Statham-actionrullen (som i sig var som mest okej).
Den här lyckas inte ens vara det!

Fredag, 24 juni:

TV3, 21.30
Bodyguard
Frank farmer (Kevin Costner i fantastiskt ful frisyr) ska vakta diva-popstjärnan Rachel Morron (Whitney Houston innan hon blev ett nerknarkat vrak). Helt okej, och skulle antagligen vara värd att se bara för att höra alla låtarna – om det inte vore för att man hört dem tvåtusen gånger tidigare!

TV4+, 19.55
Little Miss Sunshine
Tänker rekommendera denna utan att ha hunnit se den ännu, mycket för att så många sagt att den är fantastiskt bra. Så; Se den, jag ska själv göra det!

Idag ska man passa sig för nyinspelningen av The Pink Panther
(Steve Martins karriärsjälvmord, klockan 22.15 på TV3) samt
den amerikanska nyinspelningen av Thailändska skräckisen Shutter
(VARFÖR?!?!) som visas på Kanal 5 klockan 23.55.

Lördag, 25 juni:

TV3, 22.20
This is it
Dokumentären om vad som skulle blivit Michael Jacksons stora avslutning. Antagligen jättebra om man är en sådan som blir tårögd bara man hör hans namn – men mindre intressant om man tillhör det andra lägret, eller inget läger alls.

TV3, 01.25
The Breakfast Club
John Hughes största och bästa bidrag till eftervärlden. Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall och Ally Sheedy i den ultimata High School-filmen! Trist bara att TV3 pissar bort den halv två på natten. 😦

TV4, 21.20
Live and Let Die
Roger Moore’s första Bondfilm, ganska okej – men Connery’s är fortfarande bättre.

Kanal5, 23.15
Beowulf
Dataanimerat, fast med riktiga skådespelares anleten invävda i animationen… Skumt, ganska ointressant och efter ett tag till och med irriterande.

TV6, 21.00
The Last Boy Scout
Bullrig actionfilm med Bruce Willis och Damon Wayans, regisserade av Tony Scott. Våldsamt och svordomsfyllt, men det tveklöst mest intressanta är Hallenbeck’s (Willis) kaxiga skitunge till dotter, spelad av då 14-åriga Danielle Harris.

Söndag, 26 juni:

TV3, 23.25
The Secret of My Succe$s
Tidvis överdriven 80-talskliché som faktiskt mestadels är vansinnigt rolig, om Kansas-pojken Brantley Foster (Michael J Fox) som försöker uppnå framgång i New York city, och får jobb på postavdelningen hos en avlägsen släktings stora företag.

Måndag 27 juni:

TV4, 15.30
Top Gun
Aporopå 80-talsklichéer… Gillar man sånt så går ju den här helt enkelt inte att undvika! Pumpig synthmusik, pumpade flygsekvenser och pumpade, svettiga killar med överstylade frisyrer. Omöjlig att inte gilla! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “TV-Blogg 14-27/6

 1. Men VARFÖR visa “The breakfastclub” så sent!!?? 😦 Tur att man har den på DVD (som man fått av sin snälla bror:))

  “Little miss Sunshine” har jag oxå bara hört bra om – en riktig “feelgood-film” ska det visst vara. Blir kanske att se den för en gång skull:)

  …och TACK för att du gav mig “AHA-känslan” när jag läste, och fick reda på, var någonstans ifrån jag känner igen Charlie ’2½ Men’ Harpers nördiga bror 🙂 🙂 🙂
  (har ju sett “Pretty in pink” – men har lixom inte kopplat ihop att det är Jon Cryer som spelar i både den och i ” 2½ Men”)

  Tack för alla bra tips (och varningar)! 🙂 🙂 🙂

  Kramisar!!!!!

 2. Tack för hjälpen med TV-tidningsläsande 😉 Jag brukar öppna den här listan när jag själv ska kolla igenom min egen TV-tidning 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s