TV-blogg, 29juni-11juli

Blandad kompott – men det märks att det börjar närma sig sommar, eftersom så många av filmerna som visas är sådana som redan körts, och oftast så sent som för bara några veckor sedan. Och apropå reprisvisningar av filmer, TV6 sätter personbästa den 9e juli, då de klockan 15.00 visar filmen Greedy med Michael J Fox och Kirk Douglas….och sedan kör den en gång till klockan 02.25 samma dag!

Nåväl, till tipsen och varningarna:
(och eftersom jag lägger ut denna alldeles för sent, så missar ni såväl Die Hard som Poseidon, samt The Replacements som jag inte ens skrivit om – och som gick i tisdags)

29 juni, onsdag

TV4
21.00
Die Hard
New York-polisen John McClain (Bruce Willis) hinner fram till sin frus arbetsplats, den trettionde våningen i en stor Los Angeles-skyskrapa, samtidigt som ett beväpnat gäng (Alan Rickman, Alexander Godunov et al) bestämmer sig för att ta över byggnaden.
Har man redan sett denna så kan man se den igen, och har man redan sett den igen så kan man se den en gång till!

TV6
21.00
Poseidon
Lyxkryssaren Poseidon kastas omkull av en gigantisk våg, och desperata passagerare (Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss m.fl) försöker ta sig ut innan skeppet sjunker.
Klichéfylld och tidvis osannolik, men relativt spännande ändå – tack vare att regissören Wolfgang Petersen (Das Boot, The Perfect Storm) är en fena på filmer som handlar om folk fast på en farkost mitt ute på havet.

TV8
21.00
Far and Away
Enbart för de som vill höra Tom Cruise leka irländsk och säga saker i stil med
“Tell me ya like me hat!”

¤

30 juni, torsdag

TV4
15.30
Dirty Dancing: Havana Nights
AKA Dirty Dancing 2.
Dottern till en industrihöjdare är nyinflyttad till Cuba år 1958, där lär hon känna en dansare och de börjar träffas – och dansa – på nattklubben La Rosa Negra…
Känns som en ganska onödig film.

TV4+
Besökarna
Svensk skräckis från 1988 med Johannes Brost, Lena Endre och Kjell Bergkvist.
Minns att jag såg den way back when, och tyckte att den var så satans läskig!
KAN vara värd att kolla in, men vem vet hur den åldrats…

Kanal5
02.00
Tightrope
Clintan som polisen Wes Block, på jakt efter en serievåldtäktsman/mördare. Hyfsat spännande, författad och regisserad av Richard Tuggle, som även skrev manus till den tidigare Clintan-rullen Escape From Alcatraz.

1 juli, fredag

TV3
20.00
Bean
Har aldrig förstått mig på den “humor” som annars så giftiga Rowan Atkinson framavlat med den efterblivna karaktären Bean, och orkar inte med honom ens i korta sekvenser – ÄN mindre i långfilmsformat!

SVT1
21.30
Dirty Dancing
Långt ifrån livsomvälvande, men kom igen – She’s like the wind, flashiga Patrick Swayze, nördiga Jennifer Grey och klassikern “Nobody puts baby in a corner”. Ya gotta love it!

TV3
21.50
Bad Boys 2
Jag vet! Jag vet! Jag vet!
Vi tar originalfilmen och gör de redan hyfsat irriterande karaktärerna ännu mer påfrestande samt skruvar upp volymen tills öronen blöder. That ought to do it! …NOT!!!

TV6
22.00
Hulk
En av de mest missförstådda filmer någonsin, som alla nördiga fanboys trashade – för att de tyckte att hulkfiguren var töntig. Nevermind att storyn är djupare och mer invecklad än i många andra filmer – och definitiv mer så än ALLA andra så kallade superhjältefilmer.
Nick Nolte briljerar i rollen som Bruce Banners pappa, David.

SVT1
23.10
Creature from The Black Lagoon
That’s right, kids! Klassikern från 1954 om det bisarra odjuret i Amazonas djungel och forskarteamet som ska fånga in det. Men kom ihåg – att det är en klassiker innebär inte nödvändigtvis att den är bra!

Kanal9
23.10
The Adventures of Priscilla – Queen of the desert
En riktigt udda men mycket bra film om tre transvestiter (Hugo Weaving, Guy Pearce och en fantastisk Terence Stamp) som ger sig ut på en lång road-trip över Australiens ödemark i en enorm husbil (titelkaraktären).

TV4
00.40
Blade Runner: Final Cut
Den allra bästa versionen av Ridley Scott’s klassiker, med en lagom avmätt Harrison Ford i en huvudroll – som lätt överglänses av Rutger Hauer som replikanten Roy Batty. Vacker, spännande och omöjlig att stänga av!

TV3
00.50
Absolute Power
Clintan som en åldrande cat-burglar, Gene Hackman som en åldrande president – den ena bevittnar hur den andra begår ett horribelt brott. Välspelat och spännande, som man kan och bör förvänta sig av en film regisserad av Clint Eastwood.

Kanal5
00.50
Desperation
En säkert ganska spännande Stephen King-bok, komplett med hans vanliga galleri av intressanta karaktärer – här förvandlad till en inledningsvis mycket spännande men efter en stund mestadels tröttsam historia. Inte ens Ron Pearlman kan rädda helheten.

TV3
03.10
Psycho 2
Förvånansvärt bra uppföljare till Hitchcock-klassikern, som utspelar sig i nutid – den tar med andra ord vid 22 år efter originalet, när Norman Bates släpps ut från mentalsjukhuset och återvänder till Bates Motel.

2 juli, lördag

Kanal5
10.05
Honey, I shrunk the kids
En barnfilm som fullkomligen SKRIKER ut Disney. Effekterna har dessvärre slutat vara imponerande, men själva premissen är fortfarande kul. En förvirrad uppfinnares bisarra apparatur råkar förminska hans egna barn och deras vänner till en loppas storlek. Av misstag kastas de sedan ut med soporna och spenderar resten av filmen med att ta sig från grinden till bakdörren.

Kanal5
18.25
Over the hedge
Animerad film baserad på seriestrippen med samma namn. Intressant delvis för de många kända rösterna bakom figurerna (Bruce Willis, Nick Nolte, Garry Shandling, Steve Carell, William Shatner, Thomas Haden Church, Avril Lavigne, Omid Djalili mfl), men även för att den faktiskt är riktigt, riktigt rolig!

TV4
21.20
The man with the golden gun
En av de sämre James Bond-filmerna, men sevärd av två anledningar:
1) Christopher Lee som skurken Scaramanga är riktigt bra!
2) Det där makalösa skruvhoppet!!!

TV4+
22.00
Iron Man
Kanonbra superhjältefilmatisering, med precis rätt avvägd mängd humor och action. Robert Downey Jr – i huvudrollen – gör en ordentlig nylansering av sig själv och har sedan denna fått en ny, gigantisk karriär!

TV4
02.05
Bloodsport
En gammal VanDamme-rulle som faktiskt är mer än bara underhållande – men så är den också baserad på verkliga händelser. Lite väl våldsam på sina ställen, men våldsamt eller ej – det är extremt snygga fightscener!

TV3
02.35
Psycho 3
Det finns fler filmer i denna serie, men måste man se någon som en avslutning så bör det vara denna… Anthony Perkins är fabulös som Norman Bates, men filmen är inte riktigt lika bra – den är dock inte på långa vägar så dålig som den faktiskt borde vara!

3 juli, söndag

SVT2 + SVT1
18.00-21.00 + 21.00-23.45
Live från Ullevi: The Big 4
SVT har ramlat i duschen och förskaffat sig hjärnskakning.
Det är i alla fall den enda förklaringen jag kan hitta till att de väljer att plötsligt direktsända en gigantisk konsert från Ullevi i Göteborg – med Anthrax, Megadeath, Slayer och Metallica.
Tidningarna har klankat på bandens speltid och sagt att det snarare blir The Small 3 (Anthrax, Megadeath, Slayer) och The Big 1 (Metallica), och visst, det kanske stämmer – men inte mig emot!

TV11
23.30
Cloverfield
En av de mest effektiva monsterinvasionsfilmerna någonsin! Är som allra MEST effektiv sedd i en biosalong – och, tyvärr, som allra MINST effektiv sedd på en reklamfinansierad tvkanal. Har därför svårt att rekommendera den i det sönderhackade skick den kommer visas här, utan säger istället KÖP DEN och se den utan reklamavbrott!

TV3
23.40
Man of the year
Robin Williams spelar Tom Dobbs, en populär programledare för ett satiriskt underhållningsprogram. Som ett politiskt skämt ställer han upp i presidentvalskampanjen… Williams är förvånande nog såväl lugn som lågmäld, och filmens politiska budskap gör den inte bara sevärd utan faktiskt riktigt bra!

TV3
01.55
Psycho
Okej, läs noga nu! Detta är inte – I N T E – klassikern från 1960, utan den totalt onödiga scen-för-scen remake’n från 1998. Det är med andra ord den sortens film man sitter och tittar på och samtidigt skakar på huvudet i total oförståelse inför dess existens.

4 juli, måndag

TV11
21.00
Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace
Om det här var Jeopardy och titeln ovan var svaret, så lyder frågan:
“Vad blir slutresultatet då en filmskapare – som tjänar så mycket pengar att han kan göra precis vad han vill, utan att tänka på triviala saker som prislappar, skådespelarinsatser, manus och kvalitét – bestämmer sig för att göra en film.”

5 juli, tisdag

TV4
22.40
Die Hard 2 – Die Harder
Uppföljaren till Världens Bästa Actionfilm, denna gång på en flygplats. Inte lika bra – men långt ifrån dålig! Regisserad av finnen Renny Harlin, och med i stort sett samma gäng i de större rollerna, med tilläggen William Sadler, John Amos och Franco Nero.
-Stjärna i kanten för den som hittar ‘T1000’.

7 juli, torsdag

TV4+
21.00
Ondskan
Fängslande och hemsk historia av Jan Guillou, som är oerhört svår att stänga av. Andreas Wilson är lysande som Erik Ponti, och han lyckas med råge uppväga vissa av de bristfälliga skådespelarinsatserna.
SPOILERVARNING:
Det enda riktigt negativa är att man aldrig får se sekvensen då Erik slår sin vidriga styvfar sönder och samman. Kameran väljer att plötsligt begåvas med God Smak och vi får bara se hur Erik stänger dörren… Antiklimax!

TV11
21.00
Alien Resurrection
Varför den annars så stilsäkra regissören Jean Pierre Jeunet tog tag i en helt onödig tredje uppföljare på Ridley Scotts klassiker kommer för mig alltid vara en gåta. Ripley är en klon, våldet är överdrivet och ibland är jag nästan övertygad om att det hela är ett enda långt skämt.

8 juli, fredag

TV3
20.00
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Snart har sista filmen om den ärrade trollkarlsynglingen premiär, och tv-kanalerna får nu såklart för sig att visa de tidigare filmerna… Utan någon som helst tanke på att de för bästa effekt faktiskt bör ses i ordning…
Det här är film nummer två.
-Tablåplanerare är idioter!

SVT1
00.15
The Birds
Hitchcocks klassiker med Tippi Hedren som kvinnan som tycks locka till sig – samt reta upp – fåglar av alla möjliga arter. Vissa blue-screen effekter är såklart hopplöst daterade, men den krypande spänningen går inte att bortse ifrån.

9 juli, lördag

Kanal5
17.15
Harry Potter and The Order of the Phoenix
Annan kanal, annan tid, samma hopplösa planerade.
Det här är film nummer fem.

TV6
21.00
The Mummy
Brendan Fraser leker Indiana Jones och jagar (samt blir jagad av) en uppväckt mumie. Underhållande och till och med spännande på sina ställen! Även med Rachel Weisz, Omid Djalili och Arnold Vosloo – som är suverän som titelkaraktären!

TV4
21.20
The Spy Who Loved Me
Bättre än många andra Roger Moore-Bondisar. Har ett antal minnesvärda scener, ingen av dem mer spektakulär än vad jag här och nu tänker kora Det Tveklöst Coolaste Inledningsstuntet – NÅGONSIN!

TV3
02.15
Jaws 3D
En Hajen-uppföljare som utspelar sig i ett stort akvarie/vattenpark. Och låt er icke luras, det enda som är i tre dimensioner här är de många grader i vilken denna film suger!

10 juli, söndag

Kanal5
15.15
Can’t Buy Me Love
80-talsklassiker med Dr.McDreamy som nördiga Ronald Miller, en kille som betalar en hejarklackstjej för att posera som hans flickvän. Är inte gjord av John Hughes, men skulle kunna vara det. Håll utkik efter en 13-årig Seth Green.

TV3
01.30
Jaws: The Revenge
Just när man trodde att det inte kunde bli värre, så kommer det en fjärde film! Denna är rent av fördjävlig – och i klimaxet har man inte ens filmat nytt material, utan STULIT filmremsor från Spielbergs klassiker!
-Skandal!!!

11 juli, måndag

Kanal9
21.00
Rock Star
Chris (Mark Wahlberg) är sjukt lik sin stora idol, sångaren i en gigantiskt rockband – och när sångaren dör finner han sig plötsligt ståendes på en scen, som frontfigur åt sina idoler!
Är SÅ mycket bättre än det låter!

Tv11
21.00
Star Wars: Episode 2 – Attack of The Clones
George Lucas fortsätter sin hybris, i jakten på mer pengar!

Advertisements

2 thoughts on “TV-blogg, 29juni-11juli

  1. Ang. Poseidon: Kan bara inte gilla den då det är en dålig remake av en film (SOS Poseidon) som skrämde skiten ur mig som barn. Drömde mardrömmar i flera år om den halva människan i köket… (i originalfilmen dvs).
    Och ang. “big 4”: det ganske finns en viss logik i det ändå. I min värld är Metallica enormt mycket större och har hållit på såpass länge och fått åt så många fler stora skivor. Visst känner jag till några låtar här och där av Slayer och Megadeth, men Anthrax finns inte i någon av våra skivhyllor här, inte ens en fjuttig mp3:a i någon av alla datorer. 🙂

  2. Ang. Mumien. Vosloo gör ju helt båda första filmerna, och Weisz. Allt Frasier rör vid blir till… parodi av sig självt. En actionkomedi som floppar pga en floppfloppskådis, kan man säga. Alla Mumienfilmerna gillas dock här, om man bara slapp se Frasier… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s