Home Shop

För ungefär en vecka sedan låg det i Neistenhusets brevlåda en katalog från Home Shop, vilket är som TV-Shop fast i katalogform. Jag har sett HomeShops kataloger förut, och tycker alltid att de är lika roliga att titta i. Den 64 sidor tjocka katalogen är smockfull med precis ALLT som möjligen kan tänkas vara intressant för allt och alla. Som ångrengörare, diverse förvarings- och organisationslådor, kläder (om än ofta ganska horribla – men det är ju mer en smaksak), allehanda skor samt ett mindre gäng till synes ganska användbara prylar och pryttlar.
Där finns även klassiska TV-Shop produkter, som grönsakshackare, golvrengörare, nagelvårdsset, fönsterputsattiraljer mm mm.

Jag är inte främmande för att själv beställa några av sakerna i katalogen – och föga förvånande är det mest köksprylar som lockar.

Det är dock en sån där överentusiastisk katalog, som tror sig kunna (och säkert KAN) sälja alla möjliga värdelösa lågkvalitétsprodukter genom att använda superlativ i sina rubriker. Till exempel så förekommer ordet “effektiv” fjorton gånger, och tilläggsordet “super” hela 31 gånger – och det enbart i rubrikerna! Superskön, supersnygg, superkraftig…..supereffektiv.
Förutom de där få riktigt användbara sakerna och de klassiska TV-Shopgrejerna, så finns det ett antal saker som man inte kan göra annat än att le, skaka på huvudet åt….och sedan blogga om!

🙂

-En av de första grejerna i katalogen är till exempel den där “effektiva och roliga träningen för kvinnor”. Jag betvivlar inte att det är bra träning, men snuskpellen i mig tycker nog att tjejer som är i ett förhållande med en kille helt klart borde kunna spara 149,50:- genom att satsa *HAHAHA* på en mer naturlig träningsform som innefattar samma rörelsemönster…

¤

-De “charmiga” sockorna är en annan intressant sak. Visst, de kanske är sådär jobbigt fulsöta – men det verkar ju för bövelen som att man ska gå runt med ett halvt garnnystan ovanpå foten, och hur skönt är det på en skala?!

¤

-Att detta är en “gubbkeps” råder det nog inga tvivel om, att den är “klassisk” kan debatteras, men att den “alltid är rätt” måste jag fanimej protestera mot!

¤

-De stora 80-tals solglasögonen är kanske trendriktiga just nu (när 80-talet går igen), och gissningsvis skulle de bara genom sitt utförande kunnat få mig att tänka på Diana i sci/fi-serien ‘V’. Men nu, när en paraplyblixt reflekterats i det ena glaset, blir bilden raskt komplett. Jag väntar bara på att hon ska ömsa skinn och svälja en hamster!

¤

-Den här har funnits med jättelänge, och jag “roas” lika mycket varje gång av tanken på en bilförare som under en hetsig paniksituation kraschar våldsamt ner i ett dike – för att han varit idiotisk nog att sätta sig på en olåsbar snurrskiva och därför inte kan hålla arslet (och resten av kroppen) åt rätt håll!

¤

-Den här (ett underklädesset som ska strama åt och forma) är kanske jättebra, men “före-efter” bilden är det INTE! Det är som att den försöker säga “köp våran produkt, så kan även du se ut som kylarprydnaden på en Rolls Royce!”…

¤

-Någonstans kanske mina krokiga, nära nog ihopflätade tår har en inverkan på att dessa ser så fantastiskt obekväma ut – men bortsett från det så ser de ju ut som något skådespelarna i en teateruppsättning av Pelle Svanslös haft på sig!

¤

-Kanske funkar dessa, kanske funkar de inte, men det är hursomhelst helt j*vla omöjligt att släppa tanken på att någon smartskalle här kommit på tanken att märka om, och sedan saluföra ett 10-pack färgkritor för hundra spänn!

¤

-Fönsterputs i all ära (och det här är säkert varken bättre eller sämre än något annat), men vem har så pass skitiga fönster som “före”-bilden visar?! Och är det nu någon som har det, så garanterar jag att det räcker med vatten och billigt diskmedel.

¤

-Det här är min favorit, för att den är så ofantligt DUM! Inledningsvis, i ungefär en sekund, verkar den ju precis hur smart som helst. Man kan nu alltså klippa rakt bara genom att följa laserstrecket på pappret, tyget eller whatever… Men efter den där sekunden inser man ju att laserpekaren sitter FAST PÅ SAXEN – vilket ju innebär att så fort man överhuvudtaget PETAR på saxen – än mindre börjar klippa med den – så flyttar sig ju laserstrecket! Det hela kommer alltså bli en sorts “Följa John” där man med 100% säkerhet kommer följa det röda strecket – men med minst lika stor säkerhet inte kommer klippa ens i närheten av “rakt”!

¤

För den som är nyfiken så kan ju meddelas att alla ovanstående produkter kan beställas via HomeShop.se till det förnämliga totalpriset 1.293 kronor (inkl. frakt). Och till den som inte vill ha något av detta säger jag GRATTIS, du har vad som brukar kallas för “God Smak”.

Advertisements

4 thoughts on “Home Shop

  1. HAHAHAHA! 😀 V-kopplingen, den konstigt utformade (photoshop!) kroppen, de fula obekväma sockarna, strumporna som måste få det att värka förbaskat i fötterna och det första… *kvider*

  2. HAHAHAHA!!! Den där katalogen skulle jag vilja bläddra i:)

    Typisk “toalektyr” 😉 😉 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s