TV-blogg 17-28/11

Lite lagom kort och koncist sådär…

På torsdag 17/11 lockar Sjuan med Adam Sandler-komedin Mr.Deeds, och visst innehåller den tillräckligt många überpisamma scener så att man normalt sett skulle vilja stänga av – men John Turturro, som den “very very sneaky” butlern Emilio Lopez hjälper till att hålla fingrarna borta från fjärrkontrollen.
Kanal9 kontrar med 90-talsklassikern The Hand That Rocks The Cradle, med Rebecca DeMornay som den högst instabila barnvakten Peyton. Lite osannolik mot slutet kanske, men fram tills dess jäkligt spännande.
För den som hellre vill bli förolämpad av George Lucas, så knappa över till TV11 vid 22.00-tiden, de visar nämligen då den sista (kronologiskt; tredje) delen i StarWars-sagan, Revenge of the Sith.
Personligen kommer jag se Mythbusters på Discovery Channel.

På fredagen 18/11 satsar TV3 på en sämre-uppföljare-kväll, mellan 20.00 – 04.15 visar de nämligen Crocodile Dundee in Los Angeles, Analyze That, Batman Returns samt Psycho 3.
TV4 petar in den oväntat underhållande What Women Wants med ‘crazy’ Mel Gibson, men de gör det dessvärre vid midnatt.
Kanal5 kontrar med Armageddon klockan 22.00 och Kanal9 petar in den extremt osannolika, men samtidigt hysteriskt roliga Heartbreak Ridge klockan 22.50.

På lördagen 19/11 visar TV3 The Prestige (kl.22.00), som visserligen gick på tv för inte så länge sedan – men om man missade den då så tycker jag att man ska se den nu istället, den är riktigt bra.
Finns ingen anledning att knäppa igång TV4, eftersom de visar Fantastic Four – och den är inte riktigt värd ens dyrbara tid.
Vad man än gör så ska man inte slå över till Sjuan klockan 20.00, där visas nämligen Love Guru med Mike Myers – en film vars enda syfte är att prångla ut billiga sexskämt… SÅ billiga att den får Ö&B’s reklamer att verka sofistikerade!
TV11 kör The Truman Show klockan 21.30, den enda andra filmen – förutom The Prestige – värd att se denna dag.

På söndagen 20/11 kör TV3  The Holiday klockan 22.00, en sådär lagom mysig romatisk komedi.
Och det räcker gott så!

På måndagen den 21/11 får man helt enkelt välja mellan nagelbitande thriller med Angelina Jolie och Ethan Hawke (Taking Lives, Kanal9, 21.00) eller actionfylld sci-fi med Chris Pine och Zachary Quinto (Star Trek – 2009, TV11, 21.00).

På tisdagen den 22/11 finns inga filmer att tipsa om, men jag känner att jag åtminstone bör NÄMNA att Top Gear (Kanal9 kl.22.00) gästas av Alice Cooper!

Torsdagen 24/11 upptas av snorkiga modechefer, översmarta mattegenier och sprintande actionhjältar!
Sjuan visar The Devil Wears Prada kl.21.00. Vid samma tid visar Kanal9 den Oscar™belönade Russell Crowe-filmen A Beautiful Mind, och en timme senare – på TV11 – visas Mission Impossible III, enligt mig den hittills tveklöst bästa filmen i den serien.
Känner man att det inte är tillräckligt mycket Cruise, så visar TV4 Days of Thunder (Top Gun med racingbilar istället för jetflygplan) klockan 15.55.

Av alla filmer som visas på fredagen den 25/11 så tänker jag bara tipsa om en – och det är inte ens för att jag vet att den är särskilt bra (för jag har inte sett den!), utan bara för att det kan vara intressant att se den…
Klockan mitt-i-natten (04.35 – 07.00) visar TV3 The Wiz från 1978, en afro-amerikansk tolkning av klassikern The Wizard of OZ, där Diana Ross spelar Dorothy och en 20 år ung Michael Jackson spelar den – får man förmoda – dansande Fågelskrämman.
Känns som att den skulle kunna vara, om inte bra så i alla fall hyfsat intressant…

På lördagen 26/11 får TV3 för tidig utlösning och kör den moderna filmversionen av den rimmande Dr.Seuss-sagan The Grinch (that stole Christmas), med Jim Carrey i titelrollen (kl.19.00). -Känns lite VÄL tidigt.
TV4 kör Spider Man, klockan 00.00. -Känns lite VÄL sent.
Vad jag tycker man ska göra istället är att slå över till Sjuan klockan 22.10, och kolla in den udda dramakomedin In Bruges med Colin Farrell och Brendan Gleeson. Tidningen skriver att det är en “actionfilm” och på andra platser sorteras den under “komedi” – inget av det stämmer! Visst kan den vara rolig, men det är en extremt lågmäld humor, klart underställd skådespeleriet och scenografin. Den är hursomhelst sevärd!

På söndagen 27/11 satsar TV3 återigen på soffmys och visar Love Actually, en romantisk komedi med så många stjärnor – i större och mindre roller – att man nästan tappar räkningen, eller vad sägs om Bill Nighy, Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Emma Thomson, Alan Rickman, Kiera Knightly, Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson mfl.
Är man vaken mitt i natten, klockan 02.20 för att vara exakt, så slå över till Kanal5 och njut av Clintan-klassikern Kelly’s Heroes, även den med en mängd kändisar – förutom Clintan tex Telly Savalas, Donald Sutherland, Carroll O’Connor, Don Rickles, Harry Dean Stanton mfl.

På måndagen 28/11 kan man antingen låta sig fängslas av Leonardo DiCaprio, Matt Damon och Jack Nicholson i The Departed (kanal9, kl.21.00) eller låta sig uttråkas av diverse vitsiga datoranimerade robotar från en annan planet i Transformers: Revenge of the Fallen (TV11, samma tid).

Enjoy!

Advertisements

One thought on “TV-blogg 17-28/11

  1. Kan inte låta bli att undra varför “Armageddon” visas så ofta i så många olika kanaler??
    Missförstå mig inte – det är en kanonfilm – men det vore ju skoj om de kunde satsa på lite OLIKA kanonfilmer 🙂

    “Con Air” är oxå en film som återkommer och återkommer (även den väldigt bra…..men man vill ju ha lite variation)

    Ahhh, “The Holiday” är en perfekt höst-/vinterrulle – en riktig “feel-good-film”. För att säga det kort: en “kura-ihop-sig-i-soffan-under-en-filt-och-mysa-med-nåt-gott-film” 🙂

    Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s