TV-Blogg 271211-070112

Den ena, av tre, stora tv-helger är över (jul), och det är snart dags för den andra (nyår).
-Den tredje varandes påsk.

Buckle up!

Tisdag, 27 dec, 2011

SVT1
21.00
Arne Dahl: Misterioso
-Är egentligen inte särskilt intresserad av svenska deckar-miniserier, men det är något roande med att Magnus Samuelsson är med i den – och spelar Gunnar Nyberg, en tystlåten polis som på fritiden sjunger i kör!
Del två sänds dagen efter, samma tid.

TV4
17.20
Ice Age
-KAN vara med svenskt tal, och det bör såklart undvikas.
Uppföljaren, Ice Age: The Meltdown, visas dagen efter, kl.17.00.

TV4
23.25
Beverly Hills Cop 2
-Del två i en filmserie som hade klarat sig alldeles utmärkt utan en endaste liten uppföljare.
Den tredje, ÄNNU sämre, delen visas dagen efter, kl. 23.05.

Kanal5
16.20
Over The Hedge
-Kan vara med svenskt tal, och då missar man ju Bruce Willis, Nick Nolte mfl.

Onsdag, 28 dec, 2011

TV4
01.20
The Italian Job
-Remake av brittiska Michael Caine-klassikern med samma namn. Denna är från 2003 och har bland annat Mark Wahlberg och Charlize Theron i några av huvudrollerna.
Riktigt underhållande, faktiskt.

TV11
21.00
Slumdog Millionaire
-Danny Boyle’s rättmätiga Oscar®vinnare.
Mycket spännande, intressant och fascinerande!

Torsdag, 29 dec, 2011

TV4
10.05
Ronja Rövardotter
-Astrid Lindgrens klassiker i ett filmformat som kanske lämnar mycket i övrigt att önska både vad gäller filmteknik och skådespelartalanger, men det går inte att komma ifrån att så gott som alla scener med Allan Edwall (†1997) är helt obetalbara!

TV4
22.20
Die Hard
-Originalet. The best. The one and only.
Varför Expressen gett den två getingar och recenserat den med det kortfattade “Det man lyckats med är att utnyttja hisschaktet som miljö” – är helt oförklarligt!

Kanal5
21.00
The Terminal
Tom Hanks, i regi av Steven Spielberg, är fast på flygplatsen, där han bygger bo, startar romanser och är allmänt trevlig.
Mysig familjeunderhållning.

Fredag, 30 dec, 2011

TV4
00.50
The Untouchables
Kevin Costner och Sean Connery jagar Al Capone (en färgstark Robert DeNiro).
Full av minnesvärda citat och scener!

TV4
03.20
My Name Is Bruce
-Det är lätt att tro att en film vars titel innehåller regissörens namn, och vars huvudroll spelas av densamme, skulle kunna vara ruskigt egenkär och jobbigt självreflekterande… Men då den självproklamerade B-skådisen Bruce Campbell regisserar sig själv – spelades sig själv som en out-of-work halvskådis vars enda merit är en skräckfilmsserie med kultstatus – blir det faktiskt riktigt underhållande.

Kanal5
14.35
Fame
-Musikalklassiker från 1980.
Kan varken bekräfta eller dementera att den är bättre/sämre än nyinspelningen från 2009. Men för den som vill ge dem bägge en chans så visar TV11 den nyare versionen klockan 21.00, den 4 januari 2012.

TV6
20.00
Superman Returns
-Mestadels ogillad Stålmannen-rulle gjord av Bryan Singer, men jag kan inte riktigt förstå varför så få uppskattade den – den är ju faktiskt bra!

7an
20.50
The Running Man
-En av Arnolds klassiker från 1984, där han är den oskyldigt fängslade Ben Richards, som får chansen att vinna sin frihet genom att delta i ett groteskt, tv-sänt våldsspel.

Nyårsafton
Lördag, 31 dec, 2012

SVT1
00.10
King Kong
-Vill man ha något att göra när de största raketerna blinkat klart på himlen, och tycker att en tre timmarsfilm, som alltså pågår till efter tre på natten, är ett lämpligt alternativ – så finns det givetvis sämre saker man kan se.

TV3
…begår självmord genom att antingen visa skräpfilmer på tider folk kan tänkas sitta ner och glo – eller visa bra filmer på tider då ingen vill sitta där.

14.50
Junior
Arnold Schwarzenegger är gravid. -Nuff said!

19.00
Harry Potter and The Order of The Phoenix
-Den femte filmen i en serie vars tätt ihopsittande delar visats kors och tvärs utan vare sig rim eller reson bägge dessa helger.

23.50
Moulin Rouge!
-Tio minuter innan Jan Malmsjö börjar tjata om att ringa in det nya året, startar trean detta mästerverk till film. Smart!

02.20
The Hard Way
-En av James Woods roligaste filmer, mitt i natten!

TV4
00.55
I, Robot
-Fyrans nattugglefilm, för de som inte druckit tillräckligt mycket, är om en självmedveten robot anklagad för mord.

Kanal5
18.20
Flushed
-Om denna inte är på svenska så kan den vara värd att se enbart för de sjungande sniglarnas skull!

Kanal5
23.25
Basic Instinct 2
-Okej, så femman visar också film rakt över tolvslaget, men de har i alla fall valt en som med största sannolikhet inte ens är värd kattpiss. Inte om man ska tro den ytterst minnesvärda recensionen från AICN i alla fall:

Yes, there are exactly three sex scenes in this movie. One with a single nipple and some bobbing man ass. Another with a single nipple and some bobbing man ass. And a third, with two exposed nipples, and yes, dare I say it, more bobbing man ass. (…) Oh, sure, it trrrrriiiiiiiieeeesss to be sexy, complete with a tracking down the legs shot that worked great 15 years ago, but now follows a trail of freckles and liver spots that feels more akin to walking in on your aunt Mildred getting out of the shower than it does watching Basic Instinct, causing your balls to slowly creep back into your abdomen.

Kanal5
01.40
Giant
-Lider du av insomnia? I sådana fall kan femmans val av sen nattunderhållning vara något för dig! Tre timmar och fyrtio minuter klassiskt drama med James Dean, från 1956.
Den är slut tjugo över fem på nyårsdagens morgon.

TV6
21.00
The Long Kiss Goodnight
-Underhållande actionspektakel av Renny Harlin. Lite trist att han satt beescha frugan (Geena Davies) i huvudrollen, men oavsett vilket så roar Samuel L Jackson tillräckligt för två.

Sjuan
23.00
Master & Commander
Om ett utdraget drama, till havs, med Russell Crowe i huvudrollen, är att föredra över nyårsfyrverkerier och pompa & ståt – this one’s for you!

Kanal9
12.10
Rebel Without a Cause
-Klassikern från 1955, och antagligen den film James Dean är mest känd för. Visas på ganska schysst tid också – för vem är egentligen upptagen kring lunch på nyårsafton?!

Kanal9
22.15
Good Morning Vietnam
-Dramakomedi med Robin Williams, klart sevärd! Var dock medveten om att den INTE är slut innan tolvslaget.

Nyårsdagen
Söndag, 1 jan, 2012

SVT2
13.40
The Wizard of Oz
-Ja, det är verkligen musikalklassikern från 1939.
Är man inte alltför bakis denna dag, så se till att passa på!

SVT2
22.00
One Flew Over The Cuckoo’s Nest
-Vilket bättre sätt att starta det nya året på än att se människor revoltera mot ett korrupt och felaktigt system?
För övrigt en av få filmer vars svenska titel (Gökboet) är så otroligt mycket bättre än originalet.

TV3
15.05
Ivanhoe
-Nyårsdagsklassikern, som är så otroligt seg!
Enbart för nostalgiska traditionalister.

Kanal5
18.05
Police Academy
-Visst, många av skämten har inte åldrats väl (och en del av dem var nog aldrig ens roliga till att börja med), men det är trots allt något speciellt med den första filmen i den här annars så otroligt tröttsamma serien.

TV6
13.45 och 18.15
Smokey and The Bandit 2 och Smokey and The Bandit 3
-Till alla de som såg den ytterst underhållande första filmen, som visades på juldagen: UNDVIK dessa horribla uppföljare!

Måndag, 2 jan, 2012

TV3
21.00
Love Actually
-Schysst ensemblefilm med lagom avvägd blandning mellan sliskigt pussegull och humor. Med Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightly mfl.

Sjuan
20.00
Varning för Jönssonligan
-Den första filmen i denna klassiska svenska filmserie.
Fyller 30 år i år, men är fortfarande rolig, och fortfarande spännande!

Tisdag, 3 jan, 2012

TV3
20.00
The Holiday
-Samma som treans film under gårdagen, fast med andra skådisar. Denna gång är det bland annat Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black och Eli Wallach som delar på rollerna.

TV4
21.00
Juno
-Snabbkäftad, tänkvärd dramakomedi om tonårsgraviditet.

Onsdag, 4 jan, 2012

TV4
21.30
Mission:Impossible
-Brian DePalmas försök att göra film av den klassiska tv-serien fick kritik för rörigt manus, men jag tycker att den är riktigt underhållande, och solklart något av det bästa Tom Cruise någonsin gjort.

TV6
21.00
Hot Fuzz
Simon Pegg och Edgar Wrights andra film i vad som har sagts vara den planerade, icke sammanhängande Cornetto-trilogin(den första varandes Shaun of the Dead), är en parodi på actionfilmer i allmänhet och brittiska kriminalthrillers i synnerhet.

Sjuan
20.00
Jönssonligan får Guldfeber
-Den tredje filmen i Jönssonligan-serien är extremt underhållande, och sevärd av alla möjliga anledningar, inte minst för att den innehåller scener ifrån urtavlan på Stockholms Stadshus obefintliga klocka.

Torsdag, 5 jan, 2012

SVT2
14.40
Rear Window
-Hitchcock-klassiker från 1954 med James Stewart och Grace Kelly.
Spännande som få!

Kanal5
21.00
Cast Away
Tom Hanks fast på en öde ö, i flera herrans år!
Fortfarande bra, även andra eller tredje gången man ser den.

Kanal5
02.10
Ed Wood
-Excentriske Tim Burton regisserar excentriske Johnny Depp, spelandes en av filmhistoriens mest excentriske (eller kanske snarare desillusionerade) regissörer.

Sjuan
20.00
Jönssonligan Dyker Upp Igen
-Detta är den fjärde filmen i serien, och tveklöst en av de mest underhållande. Ligan rånar IKEA, och finner sig sedan mitt i en internationell spion- och smuggelhärva!
Allra bäst: Johannes Brost som en James Bond-skurk parodi, komplett med ett vitt öga, metalltänder samt en mekanisk arm som fungerar som allt från äppleskalare till maskingevär.

Fredag, 6 jan, 2012

TV4
21.30
Mission:Impossible III
-J. J. Abrams tog över efter DePalma’s original (och John Woo’s horribla uppföljare), och ger hela M:I-serien nytt liv! Snyggt filmad, spännande som bara den och med bra skådespelare (förutom Tom Cruise även Philip Seymour Hoffman, Billy Crudup, Laurence Fishburne mfl)!

Kanal5
02.15
Arachnophobia
-Spielberg producerar en Frank Marshall-regisserad film om spindelfobi, och missbedömer helt exakt HUR stark och utbredd fobin faktiskt är. Filmen tjänade in sin egen budget, men med ganska liten marginal.

TV6
21.00
Rocky
-Stallones genombrott från 1976, Oscar®vinnare för bästa redigering, bästa regi och bästa film, samt nominerad för ytterligare sju guldgubbar.
Den första uppföljaren visas direkt efter denna…

Kanal9
18.10
Inside the Actor’s Studio
Extra långt (1h 50min) program, med Dustin Hoffman som kvällens gäst.

Lördag, 7 jan, 2012

SVT2
16.35
Ghostbusters
-Lite harmlös underhållning för alla nostaligiska sjuttiotalister därute, samt – för alla de tusen och åter tusen fjortisar – HÄR HAR NI LITE KULTUR, Ungdomar!

TV4
23.45
The Eternal Sunshine of the Spotless Mind
-Precis det man behöver kvart i midnatt en lördagkväll; en redig mindfuck av mästarsnurraren Michel Gondry! Om man lyckas hänga med så är det upp till var och en om budskapet är upplyftande positivt, eller slit-your-wrists deprimerande.

TV6
21.00
Reign Of Fire
-Drakarna tar över världen och en skäggig Christian Bale slår sig samman med en biffig Mattew McConaghey för att bekämpa dem…
Mer spännande än man skulle kunna tro.

Det är ingen större hemlighet att det visas OTROLIGT mycket film under nyårshelgen, och denna lilla lista tar inte upp ens hälften av allt som visas. Faktum är att det i de tio primära kanalerna (SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal9 samt TV11), under de tre dagarna, fredag 30 dec t.o.m söndag 1 jan, visas hela 109 filmer! Flest av dem på TV3 och Kanal5, som visar 23 filmer vardera under de tre dagarna.

Under hela blogg-perioden ovan visas över 300 filmer på dessa kanaler (och totalt leder TV4 med 70 stycken…vilket för dem blir i genomsnitt fem filmer per dag i två veckors tid).
-Och det är förvånande FÅ av de 300+ filmerna som är värda att slösa tid på!

Advertisements

2 thoughts on “TV-Blogg 271211-070112

  1. Tack för alla tips och varningar. Jag brukar ha din TV-blogg som hjälp när jag ska kolla igenom min egen TV-tidning 😉

  2. Kollade på Misterioso, Magnus S var nästan bäst 🙂 för övrigt var det som oftast en blek fånig “polisinsats” men med ett oväntat slut på del 1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s