TV-blogg 10-23/1-2012

Lite att hålla ett extra öga på under de närmaste två veckorna:

Tisd 10/1

TV11
21.00
Boys Don’t Cry
-Oscar™belönat, oerhört starkt drama från 1999, om Teena Brandon, som känner sig mer bekväm som kille och därför lever som Brandon Teena, något som går bra fram tills att Brandons hemlighet avslöjas. Hillary Swank vann guldgubben för sin otroliga insats i huvudrollen.

¤

Onsd 11/1

TV8
21.00
Public Enemies
-Handlar om en av 1930-talets mest eftersökta bankrånare, John Dillinger, med Johnny Depp som Dillinger och Christian Bale som Melvin Purvis, FBI-agenten som var den som till sist kom Dillinger på spåren.

¤

Torsd 12/1

TV6
21.00
Fast & Furious
-Godkänd underhållning, som jag tycker man kan se om man inte har något annat för sig på torsdagkvällen. Detta är den fjärde delen i serien, och den skall icke förväxlas med den första – som heter ‘THE fast & THE furious’.

¤

Fred 13/1

TV6
21.00 + 23.00
Rocky III + Rocky IV
-Hundratals mil från originalets subtila och träffsäkert emotionella stil…men fortfarande riktigt underhållande!
I den tredje delen finns, förutom en stelbent, genuint elak Mr.T, även den där fantastiskt roliga sekvensen då 170cm korta Rocky/Stallone ska göra en uppvisningsmatch mot fribrottaren Thunderlips/Hulk Hogan (196cm).
Å i den fjärde delen finns ju Doffe ju!

TV3
00.10
The Replacements
-En sådär lagom fånig sportfilm där losers bildar ett lag som övervinner alla odds, men kom igen nu – erkänn att såna filmer nästan alltid går att se minst en gång! Här gäller det amerikansk fotboll, och det är strejk bland de giriga professionella spelarna (som vill ha ÄNNU mer pengar), varpå ägarna hyr in ersättningsspelare – strejkbrytare, typ – vilka alla är antingen före detta förlorarspelare eller nästan vad som helst de kan lägga vantarna på, som gangsta-rappare, sumobrottare och tillfälligt frisläppta fångar mm.

TV4
00.15
Sleepy Hollow
Johnny Depp som Ichabod Crane, en New York polis som år 1799 skickas till den lilla hålan Sleepy Hollow, för att utreda ett gäng mystiska halshuggningar. (Skall icke förväxlas med ‘Legenden om Sleepy Hollow’, som visas på TV3, klockan 02.20 samma kväll).

¤

Lörd 14/1

TV11
21.30
Top Gun
-Visst, Tom Cruise gjorde sig känd genom att glida in i bara skjorta och strumpor i ‘Risky Business’ (1983), men det var den här – tre år senare – som gjorde honom till superstjärna! Fartfylld, klichéartad och satt till sköna 80-talstoner av bland annat Kenny Loggins och Berlin.

Sjuan
22.00
Burn After Reading
-Ett bisarrt virrvarr av Bröderna Cohen, med George Clooney, Frances McDormand, Brad Pitt och John Malkovich i var för sig ovanliga roller. Mycket underhållande, om än jäkligt skruvat.

TV3
23.00
Silence Of The Lambs
-Jakt på en otäck mördare och allt det där, men det spelar mindre roll – det här är Anthony ‘Hannibal Lecter’ Hopkins film från början till slut!

TV4
00.00
XxX
-Väsnig, harmlös underhållning med Vin Diesel. Inget man minns efteråt, men inte nödvändigtvis något man stänger av när den väl kommit igång heller.

¤

Tisd 17/1

TV6
21.00
The Bourne Identity
Matt Damon i en av 2000-talets bästa actionfilmer, med två lika bra uppföljare!

¤

Onsd 18/1

TV6
21.00
The Bourne Supremacy
-Den första uppföljaren, som jobbar fram mot en riktigt nagelbitande final – i ‘The Bourne Ultimatum’! Lägg den titeln på minnet om ni planerar att se de två första filmerna, som TV6 så snällt visar… Eftersom de efter onsdagen återgår till att vara elaka jävlar, och visar INTE den sista och avslutande delen i serien.

¤

Fred 20/1

SVT1
23.45
Donnie Darko
-Sjukt upmärksammad film med kultstatus. Se den gärna, och berätta sedan för mig ifall ni ser något mer än en medioker, EMO-rulle om nån sorts förutsägelse kring en flygplanskrasch där alla kanske eventuellt möjligtvis varit döda hela tiden – eller inte…

¤

Lörd 21/1

SVT2
21.20
Precious
-Har inte sett denna film om den unga svarta flickan Claireece Precious Jones, som blir misshandlad av sin mamma, våldtagen av sin pappa och växer upp i Harlem som en arg, fet, outbildad och oälskad tonåring. Den fick oerhört mycket positiv uppmärksamhet då den kom, och med 75 vunna priser världen över (samt ytterligare 47 nomineringar) känns det ju som att man kanske borde se den.

TV3
23.00
Se7en
-Vad kan jag säga som jag inte redan sagt? SE DEN!

¤

Sönd 22/1

TV8
20.00
Shakespeare In Love
-Vadfalls, vad är detta? En Oscar™vinnare (7 vunna + 6 nomineringar), med en massa kända skådespelare – Geoffrey Rush, Tom Wilkinson, Joseph Fiennes, Judy Dench, Gwyneth Palthrow, Colin Firth – som FAKTISKT är värd att se!

TV3
23.15
Bowfinger
-Oväntat underhållande film med Steve Martin och Eddie Murphy, vars svenska titel antagligen lockar bort de flesta som bara ens har en flyktig fundering över att se den… I tidningen står den som ‘Knubbigt Regn’. (WTF!?!?)

¤

Månd 23/1

TV11
21.00
Enemy At The Gates
-Tidvis långsamt, men mot slutet djävulskt spännande, om två krypskyttar (en tysk, en rysk) under Slaget om Stalingrad.

Advertisements

2 thoughts on “TV-blogg 10-23/1-2012

 1. Många bra filmer och inte alla på hemska klocktider, tack för att du läser TV-tidningen mer noga än jag gör. 😉

 2. Såg faktiskt “Public enemies” på BIO……i KÖPENHAMN! 🙂

  Funderar på att se Boys don´t cry ikväll….har sett den, men den förtjänas verkligen att se igen:)

  ….och jag har faktiskt inte sett “Shakespear in love”….kanske måste göra det (blev sugen på att se den efter att ha läst ovanstående:))

  Lite mer kring TV: började du följa “Sveriges Masterchef” igår? Såg du den japanska killen som gillade papperskonst? Undrar om den konsten man fick se honom visa upp – sånna där “uppviknings-grejer” – kallas för origami?

  Tack för alla tips!!! Såå kul och bra att du orkar skriva ner varje vecka!:)

  Kraaaam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s