TV-blogg 7-2-12 — 18-2-12

Skådar ett par veckor fram i tiden igen…
What 2 C – what not 2 C.

Tisdag, 7 feb

TV6
21.00
Van Helsing
Med: Hugh Jackman, Kate Beckinsale
Om Van Helsing, som kämpar mot Dracula, WolfMan och Frankensteins Monster…Kom året efter The League of Extraordinary Gentlemen, som är en liknande mash-up med andra mytiska figurer.
Van Helsing är inte bra – man skulle faktiskt kunna gå så långt att man påstår att den är dålig. Riktigt, riktigt dålig!

Onsdag, 8 feb

SVT1
14.05
Absence of Malice
(Utan ont uppsåt)
Med: Paul Newman, Sally Field
Har inte sett detta drama från 1982 – men huvudrollsinnehavarna, kombinerat med regissören Sidney ‘jag gör en film vart femte år’ Pollack räcker för att jag ska tycka att det nog kan vara sevärd.

TV6
21.00
The Chronicles of Riddick
Med: Vin Diesel, Colm Feore
David Twohy’s fristående uppföljare på sin egen oerhört populära Pitch Black. Den stora mängden supercoola repliker (alla givna till Vin Diesels superhjälteliknande karaktär Richard B. Riddick) gör att man antagligen inte SKA gilla den här…men jag tycker att den är störtskön, och har sett den flera gånger.

Torsdag, 9 feb

Om man inte vill se en film om en 27-årig före detta Playboymodell som flyttar ihop med ett gäng sorority-tjejer (The House Bunny, TV6, 21.00), Helena Bergström som en före-detta rockstjärna vars framgångar sedan länge tynat bort (Angel, Sjuan, 21.00) eller en superhjältefilm-spoof som är så dålig att jag inte ens såg klart den när jag hyrde den för ett bra tag sedan (Superhero Movie, TV11, 22.00)…….så finns det inte mycket annat att se på tv denna dag.

Fredag, 10 feb

SVT1
22.00
Män som hatar kvinnor
Med: Noomi Rapace, Michael Nyqvist
Svårignorerad svensk succé, som jag blev sjukt överraskad av. Visst, den kanske inte är fullt så bra som man tyckte första gången man såg den – men den är fortfarande imponerande för att vara något som bär SF-stämpeln.

TV3
20.00
Notting Hill
Med: Hugh Grant, Julia Roberts
En sån där typisk feelgood-film med Hugh Grant som fumlig engelsman, en roll han säkert kan spela i sömnen vid det här laget (Four Weddings and a Funeral, Love Actually, About a boy…). Som kille ska man nog inte gilla denna typiska Chick-Flick, men jag kan inte låta bli!

TV3
22.30
21
Med: Kevin Spacey, Jim Sturgess
Matematikläraren Micky bjuder med sig några av sina mest begåvade studenter för att lura till sig pengar i Las Vegas.
Se Oceans-filmerna istället, de är 100 gånger bättre!

Sjuan
19.25
Stardust
Med: Charlie Cox, Claire Danes
En snabbkäftad historia, som vänder upp och ned på en massa stela förutfattade meningar vad det gäller hur en saga ska berättas. Favoriterna: Michelle Pfeiffer som utseendefixerad häxa, och Robert DeNiro som en brutal sjörövare – i en garderob.

Kanal9
23.50
Face off
Med: John Travolta, Nicholas Cage
Nej, den ÄR inte jättebra, men det var antagligen ganska länge sedan någon såg den (det var ÅRATAL sedan jag såg den i alla fall) och i det bleka minnet kan den kanske vara ganska underhållande trots allt.

TV11
21.00
Drag Me To Hell
Med: Alison Lohman, Justin Long
Sam Raimi försöker gå “tillbaka till rötterna” genom att göra en skräckis som blandar lika delar skrik och skratt. Problemet är att den inte delar 50/50 mellan dessa, utan snarare ger dem 33,3% var, och låter groteskt vill-titta-bort äckel utgöra den sista tredjedelen. Så, hur gärna Drag Me To Hell än VILL vara det, så är den ingen ny Evil Dead.

Lördag, 11 feb

Var ska jag börja…?
Antingen skulle jag kunna tipsa om att SVT1 kör den Brittiska serien Sherlock (21.00), som jag tipsats om, ignorerat och sedan råkade se en bit av i lördags…och FÖRLÅT, Danne, jag har antagligen inte lyssnat så noga när du pratat om den. Hade hursomhelst ingen som helst aning om att den utspelas i nutid! Sherlock sms’ar folk till höger och vänster och Watson (underbara Martin Freeman) bloggar! -Verkar riktigt, RIKTIGT bra!
Eller så skulle jag kunna tipsa om att SVT2 kör världens bästa tv-serie, The Wire (22.50).
Men ingetdera av dessa serier STARTAR denna lördag, utan Sherlock är inne på säsong 2 (visserligen är det bara tre avsnitt á 90 minuter per säsong, men ändå), och The Wire har precis startat säsong 4…
Jag skulle också kunna varna för att TV4 kör Bondfilmen Tomorrow Never Dies (21.30). En av de sämre filmerna i serien, bondskurken Jonathan Pryce till trots!
De flesta skulle säkert tycka att Kanal5‘s val av sen nattfilm, The Shining (00.30), är värd lite uppmärksamhet…men eftersom jag faktiskt inte tycker att den är så jäkla speciell, utan till och med ganska trist och ologisk (ja, jag svär i kyrkan!), så tycker jag snarare att man bör undvika den!

Söndag, 12 feb

TV3
22.00
Vantage Point
Med: Dennis Quaid, Mathew Fox, Forest Whitaker, Sigourney Weaver
Udda film som rent storymässigt nog inte är längre än en kvart, under vilken ett mordförsök på den Amerikanska Presidenten äger rum – och man får sedan se hela incidenten från en massa olika människors perspektiv – alltmedan trådarna undan för undan nystas upp.
-Riktigt spännande!

Kanal5
21.00
Tropic Thunder
Med: Robert Downey Jr, Ben Stiller, Jack Black, Jay Baruchel
Betydligt roligare än vad man skulle kunna tro, om den löjeväckande actionstjärnan (Stiller), den pretentiösa karaktärsskådisen (Downey Jr), den nerknarkade komedistjärnan (Black) och den debuterande skådisen (Baruchel) som kastas samman mitt i djungeln – i tron att de filmar Vietnamfilmen Tropic Thunder, medan de egentligen är avskurna från civilisationen, och sakta slår sig fram genom djungeln – mot de asiatiska knarksmugglarnas högkvarter, The Golden Triangle.

Måndag, 13 feb

TV11
21.00
Hairspray
Med: Nikki Blonsky, John Travolta
Nyinspelning från 2007 av John Waters klassiker från 1988, om mulliga Tracy Turnblad (Blonsky) som lär Baltimore (anno 1962) vad intergration är då hon kommer med i ett lokalt tv-sänt dans-program.
Travolta gör ett kanonjobb som Tracys enorma mamma(!), pappan spelas av en ovanligt avslappnad Christopher Walken, men det är Tracy/Blonsky själv som gör hela filmen. Inte på något sätt märks det att hon är en helt oprövad skådespelerska!

Fredag, 17 feb

TV4
21.30
X-Men Origins: Wolverine
Med: Hugh Jackman, Liev Schreiber
Ganska enkelt egentligen: Hur blev Wolverine Wolverine?
Actionfyllt spektakel, som inte är jättedåligt.

Lördag, 18 feb

Finns MASSOR att välja (och välja bort) denna lördag.
John Hughes-klassikern Sixteen Candles/Födelsedagen (TV3, 13.25), värdelösa Bondrullen The world is not enough/Världen räcker inte till (TV4, 21.30), spännande 1800-talsthrillern The Illusionist (TV4, 02.20), actionfilmen för barn, med Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Race to Witch Mountain (Kanal5, kl.17.55), en ovanligt bra Mel Gibson – och en bättre Helen Hunt – i What Women Want/Vad Kvinnor Vill Ha (Kanal5, 21.30), underbart roliga Michael J Fox/James Woods-rullen The Hard Way/Ett Tufft Jobb (TV6, 00.20), rörande Jim Carrey-dramat The Truman Show (Sjuan, 19.15), värdelösa The Whole Nine Yards-uppföljaren The Whole Ten Yards (Sjuan, 21.30) samt James Camerons moderna klassiker – som fortfarande är helt fantastisk – Aliens – återkomsten (TV11, 21.30).

Das war allez!

Advertisements

One thought on “TV-blogg 7-2-12 — 18-2-12

  1. Som vanligt: TACK för alla tips!

    Men….vad händer mellan 13-17 februari??? Är det inga bra filmer på TV då?

    Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.