CLASH OF THE TITANS

Okej…
Så de grekiska gudarna är ganska tjuriga av sig…
Stora mäktiga Zeus (Liam Neeson) är inte mer än en jobbig storebrorsa, som då makten skulle fördelas till höger och vänster, lurade sin bror Hades (Ralph Fiennes) att härska i underjorden.
Och när folkets tro fallerar hämnas Zeus genom att förklä sig till människa, närmare bestämt till Calibos (Jason Flemyng) – för att ha sex med dennes fru, göra henne gravid och sedan lämna Calibos med den vetskapen… Vilken total gris – och våldtäktsman dessutom!!

Men “-HAHAHA” säger Calibos, och väntar tills barnet är fött, varpå han spikar in såväl det som sin fru i en kista och slänger den i havet! -Där fick du, din pompösa jävel!
Nu vill det sig dock så att barnet är övervakat av Io (Gemma Arterton) vilket såklart innebär att det överlever, hittas av fiskaren Spyros (Pete Postlethwaite) och växer upp som hans son, döpt till Perseus (Sam Worthington) i hans familj.

Tjugo år senare gör folket återigen revolt mot gudarna, men denna gång är det Hades som svarar med att döda en massa soldater samt – oturligt nog – hela Perseus familj, eftersom de råkade stå ivägen. Han säger sedan att om inte kungariket offrar sin vackra prinsessa, innan nästa solförmörkelse, så ska han släppa lös The Kraken (uttalas “kracken”).

Perseus söker hämnd för sin familj och slår sig samman med ett gäng soldater, däribland Draco (Mads Mikkelsen) för att hitta datoreffekten Medusa, vars otäcka ormförsedda huvud förstenar alla som tittar på det och därför är det enda som kan bekämpa Kraken. På vägen stöter de på motstånd i form av den vanställda überstarka Calibos, som nu värvats av Hades till att förgöra Perseus.

(Ty Hades hatar sin bror för att denne då makten skulle fördelas lurade honom att härska i Underjorden – trots att det är precis så storebröder SKA göra då kakan ska delas upp och lillebror finns i närheten).

Nåväl, motståndet för våra hjältar blir etter värre då Calibos blöder på sanden i öknen och blodet bildar skorpioner stora som bussar! Uj! Uj! Uj!
Men vips så dyker de mytologiska varelserna Djinn upp (i och för sig så är Djinn från den arabiska/islamska mytologin, men vem bryr sig egentligen längre?!) och de kan märkligt nog kontrollera de enorma, vildsinta skorpionerna – så till den milda grad att de senare använder dem som riddjur för att ta sig genom öknen.

De sista överlevande tar sig slutligen ner i underjorden och konfronterar Medusa, som dödar dem alla – utom såklart Perseus, som hugger av hennes huvud och packar det i en påse. Utanför Medusas grotta sammanstrålar han med Io (som av könspolitiska skäl inte kunde följa med in i grottan) och de bägge stöter sedan återigen på Calibos – som dödar Io! Varpå Perseus såklart dödar honom, sörjer en kort stund och flyger sedan iväg på den kolsvarta, vingförsedda hästen Pegasus. Javisst, wow, eller hur!

Han kommer tillbaka staden precis i tid för att se Kraken stiga upp ur vattnet, som en stor uppblåst krabba, och röja järnet! Perseus sliter upp Medusahuvudet ur påsen och håller upp det framför Kraken, som omedelbums förvandlas till sten och faller i bitar i havet nedanför, medan Hades skickas tillbaka ner i underjorden igen.

Perseus blir – av den inte särskilt ångerfulle Zeus – erbjuden att ta sin rättmätiga plats i Olympus, men väljer istället att leva som en vanlig människa på jorden. Zeus accepterar det, och ger honom en avskedspresent att roa sig med – en återupplivad Io.

Om det här i era öron låter som att det skulle vara en riktigt bra film så vet jag inte riktigt vad mer jag ska göra…
SamWorthington, uppå vilkens axlar hela detta skall bäras, har bara ett enda uttryck: Generisk Playstation-Gubbe, vilket gör att skådespelare i stil med Pete Postlethwaite, Mads Mikkelsen, Liam Neeson och Ralph Fiennes känns helt malplacerade.
Och apropå Ralph Fiennes – han gör Hades som en långhårig Lord Voldemort, med näsa. Det är inte mycket annat som skiljer de två karaktärerna åt…

-Nej… Bara nej.

Advertisements

3 thoughts on “CLASH OF THE TITANS

    • Ska jag vara ärlig så kunde jag först inte riktigt fatta varför den blivit så otroligt sågad. Visst den var inte jättebra, men inte dunderusel heller…..tills Calibos blod förvandlas till enorma skorpioner – som sedan tämjs av figurer från en helt annan mytologi, Djinn (vilka lika gärna hade kunnat vara asagudar från Valhall, så puckat är det!).
      Efter skorpion/Djinn-scenen tappade jag liksom allt intresse.

  1. hehe har ju sett även den men hade glömt bort det. Av logiska skäl. Film som inte är värd att minnas. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s