TV-blogg, påsken 2012

Tisdag, 3 april

SVT1
00.15
Rescue Dawn
-En sån där film jag känner att jag måste tipsa om trots att jag aldrig sett den, baserat enbart på saker som skådespelare (Christian Bale) och författare/regissör (Werner Herzog). Handlar om en amerikansk pilots kamp för överlevnad efter att ha blivit nedskjuten över Laos mitt under Vietnamkriget.
Herzog är inte direkt känd för att göra filmer som är lättillgängliga för publiken – har hittills sett tre filmer gjorda av honom (Aguirre – der Zorn Gottes, Fitzcarraldo, Grizzly Man), och alla har varit minst lika fascinerande som de varit jobbiga att se, men jag har dock aldrig ångrat att jag sett någon av dem – och det är inte fy skam.

¤

Onsdag, 4 april

TV6 visar klockan 21.00 den tredje filmen i Mumien-serien, Tomb of the Dragon Emperor, men låt er icke luras av den biffiga titeln eller ens faktumet att den första Mumien-filmen var riktigt underhållande – denna tredje del är helt enkelt inte särskilt bra. Eller, nej, rättelse: den är inte ALLS bra!
Testa då hellre att slå över till TV8 samma tid, och ge Body of Lies en chans. Har ingen aning om ifall den är bra – men Leonardo DiCaprio och Russell Crowe, regisserade av Ridley Scott, bådar ju i alla fall gott.

¤

Skärtorsdag, 5 april

-Låtom de kristna referenserna börja!

Den uppenbara:
SVT2 visar Martin Scorseses The Last Temptation of Christ (kl.22.45), med Willem Dafoe som Jesus och Harvey Keitel som Judas. Filmen rönte stor uppståndelse då den kom, då den visar hur Jesus faktiskt är osäker på sin roll och frestas att leva ett vanligt liv. (Ovidkommande putslustigheter: Willem Dafoe spelade 2009 en av huvudrollerna i Lars Von Trier-filmen Antichrist, och i filmen Little Nicky (2000) spelar Harvey Keitel Djävulen).

Den långsökta:
TV4 visar Bowling for Columbine klockan 01.05, som handlar om USA’s brist på vapenkontroll, samt efterverkningarna av skolmassakern i Columbine den 20:e april 1999, då två elever bestämde sig för att skjuta skolelever och lärare, innan de på klassiskt martyr-manér tog sina egna liv.
Michael Moore manipulerar och vrider fakta, men de intervjuer som finns spridda filmen igenom gör den trots allt ganska intressant (i synnerhet den med Marilyn Manson) – synd att den går så sent bara…

¤

Långfredag, 6 april

-Fler gudsreferenser!

TV3 kör kl.20.00 den urdåliga uppföljaren till Bruce Almighty, Evan Almighty – i vilken Steve Carell blir beordrad av gud (Morgan Freeman) att bygga en stor ark för att rädda sin stad undan en syndaflod. -Undvik!

TV3 fortsätter kl.22.00 med Gladiator, i vilken den makthungriga Commodus (Joaquin Phoenix) lekar gud med andra människors liv, i brutala gladiatorspel.

Sent på natten (kl.01.40) visar TV3 även The Big Lebowski, i vilken Peter Stormare i några få scener spelar porrstjärnan Karl Hungus, som på fritiden är en gummidräktsklädd nihilist som bland mycket annat förnekar guds existens.

TV4 kör Hachiko: A Dog’s Story klockan 16.50, en film i vilken en hund avgudar sin ägare så till den milda grad att när denne plötsligt inte dyker upp på den plats där de två dagligen möts – så stannar hunden kvar där och väntar….och väntar…och väntar… -Tårfyllt!

Kanal5 väljer istället att visa guds mäktiga vrede, och kör Poseidon (kl.22.00), i vilken en gigantiskt lyxkryssare vänds uppochned av en plötsligt uppdykande enorm jättevåg!

TV8 tar det hela tillbaka till början, och visar hur de tidiga människornas liv förändras då saker som gudadyrkan letar sig in i civilisationen; Roland ‘Independence Day/Godzilla/2012’ Emmerich’s 10.000 B.C., klockan 21.00.

Personligen skulle jag välja Sjuans val av sen kvällsfilm kl. 21.50: 48HRS.

¤

Påskafton, 7 april

TV4 (och alla andra tv-kanaler som existerar) kör Harry Potter-filmer, i vilken ordning som helst verkar det som… Men om de inte bryr sig så ska jag försöka att inte göra det heller! Klockan 21.30 blir det Harry Potter and the Half Blood Prince, solklart en av seriens bästa delar, och upptakten till den mäktiga avslutningen – som jag inte har en aning om ifall nån kanal tänker visa, så don’t get your hopes up.

Kanal5 kör animerade Monsters vs. Aliens klockan 18.15. Jag hoppas denna visas med originalröster, eftersom Seth Rogen är så otroligt rolig som rösten till B.O.B. (andra röster som hörs är Hugh Laurie, Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland och Stephen Colbert).

Om man vill så kan man kolla in Rogers Moore’s första film som James Bond, Live and let die visas på Sjuan kl.22.00. Inte för att den är särskilt bra…

¤

Påskdagen, 8 april

TV4 kör Sliding Doors klockan 15.00, i vilken en plötsligt brittisk Gwyneth Paltrow’s liv tar två väldigt olika vändningar. Riktigt bra – med en underhållande John Hannah i en större biroll.

Samma kanals sena kvällsfilm, kl.22.15, är tidigare nämnda Bruce Almighty, där Jim Carrey förbannar gud – som han tycker gör ett uselt jobb…tills gud själv (Freeman igen) ger honom chansen att leka gud en dag, och försöka klara av allt som klaras av skall. -En av de första grejerna den Nya Gud gör är att ge flickvännen större bröst……

Slå gärna över till Sjuan kl.19.00 och kolla in Night at the museum, men byt sedan bort när den är slut – eftersom Sjuan kör uppföljaren direkt efteråt, och den är INTE bra!

¤

Annandag påsk, 9 april

Återigen har en kanal (Kanal5) fått för sig att köra en riktig måste-se klassiker (Rebel without a cause, 1955), och återigen visas den mitt i jävla natten (kl.01.50)!

För den som vill ha något att göra fram tills ovanstående film startar så visar Kanal9 The Curious Case of Benjamin Button, i vilken Brad Pitt – regisserad av David Fincher – åldras baklänges. Innovativt, känslosamt och lite kul. Visas från 21.00 – 00.20, så vill man se Ung Rebell blir det till att kanalsurfa i 1½ timme.

¤

Tisdag, 10 april

Inga (bra) filmer denna dag.
Men det ÄR dock säsongsstart för Top Gear, Kanal9 kl.22.00.

¤

Onsdag, 11 april

TV6 visar en film jag tänkt hyra ganska länge nu, men det har aldrig blivit av (ja, trots att jag hyrde sammanlagt 20 olika filmer under mars månad). Har ingen aning om ifall den är bra eller inte, men den VERKAR i alla fall bra…
Death Sentence, en klassisk story om hur en tam och beskedlig familjefar förvandlas till ett mordiskt monster efter att hans familj attackerats. Med kapabla Kevin Bacon i huvudrollen, flankerad av Garrett Hedlund, Kelly Preston och John Goodman. Filmen är regisserad av James ‘Saw’ Wan, och visas kl.21.00.

¤

Torsdag, 12 april

Jag skulle vilja rycka tag i programplanerarna för praktiskt taget ALLA tv-kanaler och vråla in i deras öron att “EN UPPFÖLJARE ÄR BÄTTRE OM MAN FÖRST SER DE TIDIGARE DELARNA!!!!!”.
Plötsligt, oprovocerat och utan vett & sans visas Ocean’s 13, som inte alls är lika bra som Ocean’s 11, men som trots allt blir marginellt bättre om man sett delarna innan… *djup suck*
På TV6, kl.21.00.

¤

Fredag, 13 april

Kanal5 visar Alfonso Cuaróns dystopiska framtidsvision Children of Men (kl.22.00), med Clive Owen och Julianne Moore, i vilken året är 2027 och mänskligheten håller på att långsamt dö ut då alla kvinnor blivit sterila och inga barn fötts på arton år.

Vill man hellre se en mer livsbejakande rulle, så bjussar Sjuan på Bridge to Terabithia, en färgstark fantasifull barn/ungdomsfilm, som dock inte är helt utan ledsamma stunder. Visas kl.20.00.

TV8 satsar på Stephen King-klassikern Stand By Me (1986), där vi får följa fyra killars upptäcksfärd för att hitta kroppen efter en skolkamrat som blivit påkörd av ett tåg. Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman och Jerry O’Connell är alla fantastiska i denna Rob Reiner-regisserade pärla!
Visas kl.21.00.

Bisarrast idag:
Trots datumet så finns mannen, myten, konceptet inte på en enda kanal!

¤

Lördag, 14 april

TV6 igen, och även denna dag är det Clive Owen i en av huvudrollerna.
Filmen är Inside Man, och den handlar om ett gisslandrama inne i en bank. Owen ställs mot bland annat Denzel Washington, Jodie Foster, Willem Dafoe och Christopher Plummer.
Visas kl.21.00, och är betydligt bättre än vad betygssnåla recensenter säger.

Slår man över till Sjuan framåt 23-tiden så kan man få se ett av filmhistoriens snyggaste bilstunt! Det är James Bond-filmen The man with the golden gun från 1974 det handlar om, och stuntet är såklart korkskruvshoppet utfört av ‘Bumps’ Williard.
Filmen börjar redan 22.00, men är inte särskilt bra – så det är mer än logiskt att byta över till den enbart för att se nedanstående (på en större skärm).

¤

Söndag, 15 april

Plötsligt visas det filmer på söndag!

TV3 kör Wolfman (2010) med Benicio Del Toro och Anthony Hopkins, regisserad av Joe ‘Jurassic Park III’ Johnston. Tänkte se den när den kom, men det blev aldrig av. Kanske är den bra – kanske är den usel, vem vet! Men jag tänker i alla fall passa på att se den nu.
Visas kl.21.00.

På TV4, kl.15.00, visas The Spiderwick Chronicles, en underhållande fantasy-familjefilm med alltid lika duktiga Freddie Highmore i huvudroll(erna).

Senare – på natten – visar samma kanal den fantastiska Cloverfield! Men eftersom den delvis visas med reklamavbrott och delvis startar mitt i natten (kl.02.30) så kan jag inte annat än att rekommendera att man istället köper/hyr den och ser på vettig tid – UTAN avbrott.

¤

Måndag, 16 april

Dick och Jane Harper lever livets glada dagar i lyx och flärd. När Dick får en rejäl skjuts uppåt i karriären sporrar det Jane att säga upp sig för att bli hemmafru – vilket visar sig vara en dum idé när Dick plötsligt får sparken!
Tillsammans bestämmer de sig för att bli kriminella, i ett desperat försök att hålla kvar i sin livsstil.
Betydligt roligare än såväl skådespelare (Jim Carrey & Téa Leoni) som titel (Fun with Dick & Jane) utlovar. Bygger på en film med samma namn från 1977, då med Jane Fonda och George Segal i huvudrollerna.
Visas kl.21.00

Advertisements

One thought on “TV-blogg, påsken 2012

  1. Faktiskt en hel del bra som kan underhålla. Synd bara att flera filmer är mer som extra tidig morgonTV. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.