TV-blogg 010512-140512

Lite lagom utmålande då… För ovanlighetens skull. 🙂

Idag (1/5) tycker jag att man kan bänka sig framför TV6 klockan 21.00, och kolla in The Replacements. Skit i att recensenterna mer eller mindre unisont valt att pissa över den – de är idioter hela högen! Visst, den följer ett välkänt mönster (underdog-sportlag fyllt av bisarra losers kämpar mot otroliga odds) och den är till viss del förutsägbar. Men i det gör den inte mindre underhållande. 🙂
Men bara för att ni kollar på TV6, glöm inte att tajma dokumentären Senna på SVT1 kl.22.00. Handlar om Brasilienfödda racingföraren Aryton Senna (f.1960 – d.1994), vars korta men lysande racingkarriär och extroverta personlighet gjorde honom så dyrkad i hemlandet att regeringen utlyste tre dagars landssorg då han dog, och över 200.000 människor besökte hans kista i Sao Paolo innan han begravdes. Sevärd, for sure!

På onsdagen (2/5) är det Guilty Pleasure-dagen (säger jag), och vad passar bättre då än att se en nytolkning av en ganska usel film med David Carradine och Sylvester Stallone från 1975? -Nytolkningen är från 2008, har Jason Statham i huvudrollen och har absolut ingenting gemensamt med originalet, bortsett från en ganska generös mängd blod och våld.
Men den är underhållande ändå, jag lovar, och den heter Death Race – visas på TV6 kl.21.00.

För att ha nåt att se på torsdagen (3/5) bör man ha Discovery Channel.
Nytt avsnitt av Mythbusters visas nämligen där klockan 21.00.

På fredagen (4/5) kan man välja bland allt möjligt. Till exempel Adam Sandler som Happy Gilmore – den misslyckade hockeyspelaren som börjar golfa (Happy Gilmore, TV6, kl.21.00). Eller varför inte den unga killen med nytaget körkort som får en sunkig gammal bil av sin pappa i födelsedagspresent, en bil som visar sig vara en robot från en annan planet (Transformers, TV4, kl.23.00). Man kan även se en film man redan sett tjugofem gånger tidigare, i vilken Tom Hanks och Meg Ryan träffas högt upp i Empire State Building (Sleepless in Seattle, TV3, kl.20.00).
Men jag tycker att om man ska välja något denna dag, så bör man välja den om två konkurrerande magiker vars rivalitet leder till svek, svartsjuka och värre. The Prestige är helt klart kvällens film! Visas på TV8 kl.21.00.

På lördagen (5/5) finns det bara en sak som är självklar att välja, så ignorera Runaway Bride, The Wedding Singer och White men can’t jump! Filmen man ska se denna dag är Moon (SVT2, kl.22.20). Ett finurligt existensiellt drama som utspelar sig på en månstation. Filmens huvudroll – och ENDA roll spelas av Sam Rockwell, och han gör det LYSANDE! (Ok då, nitpickers, Kevin Spacey har rösten till månbasens dator).

På söndagen (6/5) funderar i alla fall JAG på att se Roman Polanskis The Ghost Writer, med Ewan McGregos och Pierce Brosnan i huvudrollen. Verkar spännande.

På måndagen (7/5) är den dags för Out of Sight, regisserad av Stephen Soderbergh med George Clooney och Jennifer Lopez i huvudrollerna. Har hört att den ska vara bra, och har fruktlöst letat efter den på Hemmakväll flera gånger. Men nu så…
Visas på TV3 kl.22.00.

SVT1 slår på stortrumman nästa tisdag (8/5) och bjussar på två filmer mer eller mindre på raken. Den första är The Greatest Movie Ever Sold, gjord av dokumentärfilmmakaren Morgan ‘Super Size Me’ Spurlock. Här gör han en dokumentär om produktplacering – HELT finansierad av produktplacering! Intressanta avslöjanden och många skratt – gissar jag på i alla fall.
Den andra filmen är en filmtolkning från 2002 av Alexandre Dumas bok The Count of Monte Cristo från 1844. Jag har aldrig läst boken och har aldrig sett någon filmatisering av den, men har länge frestats att se den efter att många gånger ha sett The Shawshank Redemtion

The Greatest Movie Ever Sold visas kl.22.00.
The Count of Monte Cristo visas kl.23.40.

Onsdagen (9/5) är märkligt ointressant, men det gör inget – eftersom man får ett nytt avsnitt av Mythbusters dagen efter, på torsdagen den 10/5, Discovery Channel kl.21.00.

På fredagen (11/5) lockar TV3 med en film om matlagning och livsöden. Låter som en riktig chickflick, eller hur? Men jag måste erkänna att jag ändå lockas att se Julie & Julia:

Visas som sagt på TV3 kl.20.00.

På lördagen (12/5) visas en massa filmer jag redan skrivit om femtioelva gånger, men där finns en jag bara skrivit om några få gånger. Visst, det är en fånig komedi med Adam Sandler, men den har hjärta, tankvärda ögonblick och en schysst sensmoral – även om den (sensmoralen) kanske är lite väl övertydlig. 🙂
Click, om en man som får tag på en fjärrkontroll som gör det möjligt att styra sitt liv – pausa där han vill, spola tillbaka där han vill och snabbspola förbi alla tråkiga ögonblick – visas i Kanal5 kl.21.20.

På söndagen (13/5) visas visserligen såväl Tom Cruise-filmen The Last Samurai (TV4, kl.21.00) som Guilty Pleasure-komedin Bird on a wire (TV6, kl.23.00), men jag tycker att man istället bör se Paul Greengrass film Green Zone på TV3 kl.21.00. MYCKET spännande, högaktuell och troligtvis alldeles för sanningsenlig för att det ska vara bekvämt.

På måndagen (14/5) kan man kolla in Bruce Willis i en massa olika roliga förklädnader…ja, å Richard Gere och Sidney Poitier också förstås. Filmen The Jackal visas på TV3 kl.22.00.

-Vaddå…räcker inte allt detta?!?!

Advertisements

2 thoughts on “TV-blogg 010512-140512

 1. Filmen “Moon” har jag faktiskt inte sett så den KANSKE vi ser (problemet är att den börjar så förbaskat SENT för oss småbarnsföräldrar….;))

  Jag håller med om att filmen “Prestige” är fredagens bästa 🙂

  Men du….är det inte på taket till det gamla WTC som Meg Ryan och Tom Hanks är i filmen “You got mail”´?….eller har jag fel??

  Kraaaam!

  • Ja, Moon går lite sent. Och med tanke på herrskaoets benägenhet att somna under filmer så skulle jag inte rekommendera att se den då – eftersom den är så långt ifrån en actionfilm det går att komma! Den är visserligen mycket bra, men den är samtidigt extremt långsam med en krypande känsla… Är man trött så kommer man antingen inte hänga med, eller så kommer man helst enkelt somna ifrån den. 🙂

   Var (eller ens OM) Tom Hanks och Meg Ryan möts någonstans i ‘You got mail’ vet jag inte, men att de möts på taket (typ i alla fall) av Empire State Building i ‘Sleepless in Seattle’ vet jag. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s