Boogeyman …Näe!

Det hela inleds ganska spännande, med en liten kille vars pappa tycks bli taget av killens eget garderobsmonster. Lite hetsig klippning och plötsliga – öronbedövande – ljudeffekter bidrar till att man sitter som på nålar under de fem minuterna…

Sedan hoppar filmen fram i tiden ett antal år. Den lilla killen är nu 20+ (men förklarligt nog fortfarande ganska ängslig inför mörka garderober), och hela hans tillvaro tycks bestå av att stirra in i mörka utrymmen medan saker passerar bakom honom (och framför kameran) ackompanjerade av samma högljudda ljudeffekter jag nämnde tidigare.
Det är inget fel på plötsliga infall av ljud i skräckfilmer – det är ju liksom en av genrens grundpelare. Men hela eländiga ‘Boogeyman’ byggs enbart kring denna princip – ljudeffekter för att skrämmas. Ofta enbart för att skrämmas!
Efter ett tag blev jag inte ens rädd längre, utan mest irriterad.

Nåväl, hade filmen haft en någorlunda bra avslutning hade jag kunnat halvt om halvt förlåta det krassa sätt på vilket den försökte fylla sin speltid med billigt skrämsel. Men nej, när själva boogeymannen dyker upp är han inget mer än en riktigt usel CGI-effekt! (Per, du hade HELT rätt!).

Så, film #1 av de fem var en ganska stor besvikelse – och det är skumt, eftersom jag inte tycker att jag ställer särskilt höga krav – men skummare ändå är att det finns två uppföljare på eländet!

Nåväl, nästa film på tur är ‘Bug’!

Advertisements

2 thoughts on “Boogeyman …Näe!

  1. Uppföljarna är väl ett bevis på vilka krav den genomsnittlige skräckfilmsentusiasten har på att film ska vara något mer än ett par visuellt spektakulära scener där det viktiga är att någon dör.

    • Tragiskt nog har du antagligen rätt…
      Lär inte se uppföljarna dock – inte ens i nåt sorts experimentsyfte. Det är helt enkelt inte värt det…
      Nästa film dock – som jag såg sent igår kväll och som jag ska skriva om nu – var nåt HELT annat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s