Are you scared? …What a ripoff!

Sex personer vaknar i en stor byggnad. De känner inte varandra, de minns inte hur de hamnat där och de vet inte hur de ska ta sig ut. Plötsligt hörs en förvrängd “läskig” röst, den talar om för dem att de kommer att delta i ett spel, och innan man hinner säga big-fucking-‘Saw’-ripoff! har den första deltagaren exploderat då han innan den utsatta tiden inte hann skära ut den lilla bomb som han tydligen fått inopererat i sin bröstkorg innan han vaknade.

Detta är inget annat är en totalt skamlös ‘Saw’-kopia, ända ner till sista blodsdroppen, bortsett från vissa såna där småsaker som att…
1) Mördaren i ‘Are you scared’ har ingen bra anledning till att göra det han gör.
2) Det finns ingen direkt chans att överleva fällorna, meningen är att alla ska dö.

Jag kommer inte skriva så mycket om denna, delvis för att det enda som finns att säga är just att detta bara är en kopia på en annan filmserie. Men även för att det redan finns en fantastisk recension som på pricken beskriver denna film. Lustigt nog är det en av recensionerna som filmens marknadsförare lånade ett citat ifrån för att promota filmen.
Citatet “Wow… Just wow!” står längst upp på framsidan av omslaget, och såhär i efterhand – då jag läst recensionen (som kom från Dreadcentral) – inser jag ju såklart att citatet är extremt tvetydigt. Man kan säga “wow” och mena “oj vad fantastiskt”, och man kan säga “wow” och mena “herre-jävla-gud, är den här skiten på allvar??!”.
Dreadcentral-recensionen, skriven av “The Foywonder”, var mer inne på betydelse nummer två när han/hon skrev sin recension. Den är underhållande, och väldigt to-the-point. Läs den gärna, om ni vill, genom att klicka här!

Mitt betyg?
-Låt mig säga såhär; om en elev lämnar in en uppsats som visar sig vara en kopia på något en annan elev lämnat in två år tidigare, då är det inte längre frågan om att ge betyg, utan då snackar vi anmälan och prick i protokollet följt av omedelbar relegering!

Advertisements

4 thoughts on “Are you scared? …What a ripoff!

    • Ja, säkert. 🙂
      Den höll sig ju kring samma premiss som Saw-filmerna, så om man tycker att de är läskiga så lär man nog tycka att den här är läskig också.
      Jag tycker dock inte att Saw.filmerna är särskilt läskiga, så jag var mest upptagen med att störa mig på hur mycket en kopia av dem ‘Are you scared’ är.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s