Blir nog en tidig kväll…

Blev lite sent igår…
Inte så mycket för att jag var nervös för det nya jobb jag skulle påbörja idag, utan jag var helt enkelt inte särskilt trött.

Fastnade i Office Space på TV6, men stängde av när det var 45 minuter kvar, för jag ville inte sitta upp till 23.45 – när den skulle sluta, så jag gick istället och lade mig och läste…till efter midnatt!

Halv sex i morse klev jag upp, duschade, åt en ordentlig frukost, packade min väska med det jag skulle ha med mig och gick sedan iväg i den strålande morgonsolen!

Jag var klädd i shorts och t-shirt, men var lite tveksam till huruvida det skulle vara okej att komma till jobbet i shorts (man vet ju faktiskt aldrig). Jag slappnade dock av då jag rundade hörnet och klev in på gården utanför Fronta, där jag såg två av mina kollegor i såväl shorts som strumplösa fötter klädda i sandaler. -SKÖNT!

Det var betydligt mindre att anteckna än jag trott att det skulle vara, så min tjusiga anteckningsbok åkte efter tag tillbaka ner i väskan. Det finns inte mycket att anteckna eftersom man lär sig genom att “göra”. Faktum är att “att göra” är det ENDA sättet att lära sig! Så jag har idag fått prova på lite av varje, med start inne i tvättrummet, där jag fick göra rent tryckramar med högtryckstvätten. Det var blött och ganska väsnigt – men jag betade av en stor hög ramar, alltmedan vad det nu var för radiokanal i hörselkåpornas inbyggda radio ackompanjerade mig med allt från Gyllene Tider och Michael Jackson till Lady Gaga och Avicii.
Jag fick även fingra på en hel del olika maskiner under dagen, bland annat en stor pappersskärar-maskin, som jag såklart inte kunde låta bli att se en enorm potential i [sneglar mot lådan med origamipapper]. Innan lunch fick jag ett par demonstrationer i hur värmepressen fungerar – den maskin som man använder till att smälta fast tryck på diverse textilier. Max två gånger visade Pernilla mig hur man gör, sedan fick jag prova själv. Och efter lunch lämnades jag helt ensam vid värmepressen (utan ens någon där för att “hålla mig i handen”) för att slutföra just den ordern för dagen. …På min första arbetsdag! -Tillit tror jag att det kallas. 🙂

Det jag lärt mig allra snabbast är dock att det är varmt i tryckrummet. Alldeles fantastiskt varmt! Mycket av det beror på den stora rull-ugnen som tar upp säkert en femtedel av tryckeriets yta. När den är på full kräm, med fläktar och allt igång, blåser den luft från element uppvärmda till uppemot 240 grader. Lägg därtill att precis bredvid ugnen står ovan nämnda värmepress – upphettad till 160 grader.
-Det är som sagt varmt!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redan efter en dag känner jag att det här kommer funka. Jag kommer klara det här, och jag kommer klara det galant dessutom! Det har aldrig hänt förut, att jag känt så efter så kort tid på ett nytt jobb… Och en annan som aldrig hänt förut är att jag bara efter en enda arbetsdag kunnat säga detta:
-Jag trivs på jobbet!

Jag är mer än bara lite mör i kropp å knopp, så nu ska jag fixa mig en kopp te, dricka den och sedan blir det sängen! Det spelar ingen som helst roll att solen fortfarande strålar utanför fönstren, att klockan knappt hunnit passera nio på kvällen.

Jag – är – TRÖTT!

Advertisements

2 thoughts on “Blir nog en tidig kväll…

  1. Ohh, vad det låter spännande!! Det låter dessutom som ett jobb som är klippt och SKURET (hahaha, jag är så fyndig ;)) för dig! 🙂

    Stort GRATTIS igen och hoppas att dag två blir MINST lika spännande 🙂

    Kraaaaaam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s