Byn, sommaren 2012

Okejdå, då har vi varit här…
-Vissa längre än andra.

Det har varit gott om blåsigt väder, gott om brännande sol – faktiskt mestadels av tiden – samt gott om lugnt och skönt. Men vad det definitivt varit riktigt gott om…är mygg! Jag har svårt för myggen i vanliga fall, och har fått infekterade bett (som krävt penicillin) mer än en gång. Men när till och med de bofasta klagar över myggen och påstår att de är ovanligt aggressiva i år (en av dem hade till och med experimenterat med 5-6 olika myggmedel men inget hade hjälpt mot dem) – ja, då vet man att det är illa!

Så….

DÖD ÅT ALLA MYGG!!!

Och som kompensation för de hemska myggen bjussar jag även på två spindelbilder tagna här uppe under den senaste veckan – spindlar må vara otäcka, men eftersom de hjälper till att minska antalet insekter (till exempel mygg) så får de väl i detta sammanhang räknas som vardagshjältar. 🙂

Nu är det dags att packa in allt i bilen och styra kosan söderut igen.

-Mot Hundkex-Heaven we go!

Advertisements

6 thoughts on “Byn, sommaren 2012

 1. Precis, spindlarna må vara äckliga men de gör åtminstone inte oss något. 🙂 Såg ett nät igår med getingar i, inte helt fel det heller. 🙂 Sjukt mycket mygg detta år, känns som om sommaren inte alls blir så bra som man vill.

 2. Huuuu, vilka läskiga spindlar!! :S
  Undras just vad det är för sorter?? (giftiga??!!!)

  Mygg = riktig sommarplåga!! (den som uppfinner något som kan utrota dem borde banne mig få NOBELPRIS!)

  • Utrotning låter extremt, men den som uppfinner ett lättanvänt myggmedel som fungerar till 100% förtjänar solklart en dynamitgubbe!

   • Men at utrota dem vore väl bäst? Jag funderar på om dom uppfyller någon annan nytta än mat åt fåglarna (som ändå har en massa annat att välja på). DÖD OCH UTROTNING ÅTT MYGGEN säger jag 😉

    • Nån nytta fyller dom säkert…
     Allra bäst skulle det vara om man kunde få myggen att sluta ge bett som kliar – jag skulle nämligen inte bry mig det allra minsta om den mikroskopiska blodförlusten som ett hundratal myggbett skulle innebära, om det inte vore för att varenda bett kliar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s