Snabb tv-blogg 12-17 juli

Okej, lite snabbt nu då, och bara höjdpunkterna.
Ni vet, de där man – om man inte sett dem – absolut inte bör missa!

Lethal Weapon
Dödligt vapen
-Actionklassikern från 1987! Då omaka polispar fortfarande var något hyfsat fräscht och underhållande, då Gary Busey var mer än bara en nerknarkad föredetting och då Mel Gibson och hans fabulösa frisyr var som allra bäst!
Torsdag 12 juli, Kanal9, kl.21.00

¤

Friday the 13:th
Fredagen den 13:e
-Den här är inte bra, den är inte särskilt underhållande och den lämnar en hel del att önska vad det gäller såväl skådespelarprestationer som effekter (även om en del av dem är ganska uppseendeväckade, även idag). En anledning att se den är för att kolla in Kevin Bacon á la 1980, en annan – mycket större – anledning är att den har ett omätbart kultvärde! Den har hittills avlat fram nio uppföljare, en remake, en spinoff samt en tv-serie, och dess varumärke (Hockeymasken) är minst lika känt som vilken multinationell logga som helst.
Fredag 13 (såklart) juli, Kanal5, kl.23.00

¤

Goldfinger
-Bondfilmernas Bondfilm. Den som enligt de flesta “har allt”; larger-than-life-skurkar, dödliga hattar, roterande nummerplåtar en världsvan Sean Connery som i denna sin tredje film är skönt bekväm i rollen som James Bond…samt ett ejector-seat!

-Ejactor-seat? You’re joking!
-I never …. ….. .. …. …!

Och kunde du fylla i det där så är du redan hooked! 🙂
Lördag 14 juli, TV4, kl.21.30

¤

Texas Chainsaw Massacre
-Inte den betydligt bättre klassikern från 1974, men väl den fullt godkända och betydligt mer ickesubtila remaken från 2003. Möjligen något bättre skådisar än i originalet, men handlingen plöjer fram som en stridsvagn istället för att långsamt smyga sig på – och alla möjligheter att tolka någonting på annat sätt än precis det som visas i bild har helt plockats bort.
Men snyggt är det, och spänning för stunden är det definitivt!
Lördag 14 juli, TV11, kl.22.00

¤

Drillbit Taylor
-Owen Wilson-fans rejoice! Det här är en ganska barnslig men trots allt extremt underhållande film om tre killar som börjar på high-school och finner sig, inom kort, offer för en riktig mobbare och dennes gäng. För att skydda sig skrapar de ihop vad än för pengar de har och hyr en livvakt…vilket för de få slantarna inte blir mer än den snacksaliga men i grund och botten ganska värdelösa uteliggaren Drillbit Taylor.
Måndag 16 juli, TV11, kl.21.00

¤

The Hudsucker Proxy
Strebern
-Cohen-brödernas moderna klassiker från 1994, med Tim Robbins som den naiva (och ganska blåsta) killen som får jobb i botten på ett gigantiskt företag, och sedan – genom mirakulösa omständigheter – plötsligt finner sig ståendes på toppen av det! Skruvad som fan, vansinnigt underhållande och så sevärd att ord inte räcker till. Om ni inte sett denna – GÖR DET!!!
(Visas i SVT = utan reklampauser och troligtvis i tjusig widescreen).
Tisdag 17 juli, SVT1, kl.2245

Advertisements

One thought on “Snabb tv-blogg 12-17 juli

  1. Man ska tydligen ha semester 😉 Skulle gärna sett The Hudsucker Proxy men…en tisdag 22.45, tyvärr sover jag då.

    Kevin Bacon, han dyker upp lite här och där 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s