Mundiarré!

Vem bestämde att tv-sända saker som Oscarsgalan och OS-invigningen måste ha kommentatorer? Vilken funktion fyller dessa vandrande mundiarréer egentligen?
Det enda de gör är att spy ur sig mängder av fakta, som kanske må vara halvintressanta rent allmänt – men inte då och där! När hela OS-stadion i London exploderar i en rytmisk explosion av trumslag, dans, musik och sång så är det väl knappast läge att dra en lång historia om vad kompositören heter, vem som sjunger, vad denne brukar göra annars och så vidare och så vidare…..
“Hela stadion vibrerar!”
“Ja, det känns i hela rumpan!”
“Det är helt otroligt, det känns säkert ända hemma i tv-sofforna!”

-Ja, det är mycket möjligt att det kanske skulle kunna göra det. Ärligt talat så vet jag inte, eftersom ni insisterar på att babbla hela jävla tiden! Håll käft!!

Alla de 50-75.000 människorna som sitter där på stadion och tittar live har ingen kommentarsröst som babblar sönder allting, och deras upplevelse lär knappast gå förlorad för det…så varför måste vi som ser invigningen på tv ha det?!

För det mesta är kommentarerna så jäkla överflödiga att man bara vill börja gråta. Ett medley-segment där fick se barnkörer från England, Skottland, Nordirland och Wales sjunga olika sånger kommenterades med nåt i stil med “Det där var alltså barnkörer från de fyra provinserna i kungaväldet som sjöng…..”. Nämen, är det sant! Menar du det! Det var ju inte så att det framgick av bilder på barnkörer som sjunger samtidigt som de fyra texraderna “England”, “Skottland”, “Nordirland” och “Wales” dök upp på skärmen.

Någon tittare mailar eller sms’ar in och frågar vad det var för barnboksmonster som i sagosegmentet var med på arenagolvet, varpå kommentatorerna såklart var tvungna att dyka rakt in i ett fundersamt babblande om det också.

Då hela stadion släcktes ner och en röst bad om en stunds vördnad inför de som ej kunde vara med denna dag, och hundratals fotografier till lugn musik flödade förbi på skärmen – ja då passade en av kommentatorerna såklart på att förklara att personerna på fotografierna är sådana som inte längre finns bland oss – fast han gör det långsamt och med uppenbart syfte att låta ordflödet pågå under precis hela fotosegmentet!
-Vördnad inför de avlidna var det ja, IDIOT!

Kenneth Branagh gjorde en insats och läste en lång text, vad det var han läste vet jag inte. Jag vet bara att kommentatorerna talade om att det var en text av William Shakespeare, men strax efter den upplysningen började det berättas om Branaghs karriär – avslutande med att han för de flesta svenskar nog mest är känd som en engelsk Kurt Wallander.
Bra jobbat, jätteintressant – men det hade inte ett dugg att göra med det Branagh just för tillfället gjorde på OS-arenan.

Bla bla bla bla bla!!!

Jag säger som Hjelm:

-HÅLL…KÄFTEN!!!

Advertisements

2 thoughts on “Mundiarré!

  1. Shakespeare var ur Stormen. 🙂
    Håller med dig om munlädret, det enda de hade behövt säga (vilket de missade alltför många gånger) var vem fanbäraren var och vilken idrott han/hon är verksam i. Det var mycket “ja han/hon fick medalj bla bla bla år bla bla bla…” man men vilken idrott?!?! DET vill jag vet, så jag har en chans att kanske få se honom/henne in action. Och sedan missade de ett par länder innan de babblade på om ett annat lands medaljhopp igen. Usain Bolt pratade de ju om läääänge… De tre länder som för första gången hade kvinnor med – jag hade gärna vetat exakt vilka grenar de skulle vara med i. Inte för att jag tror att de har en chans, utan för att sportsligt hejja på någon som aldrig någonsin tidigare ens fått en chans att åka till ett internationellt mästerskap. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s