Takin’ out the trash!

Den gångna veckan har gått åt till att städa på jobbet.
-Städa och köra bort skräp.

Inne i tryckeriet har det (i många år, tydligen) stått en gigantisk mekanisk screentryckarmaskin, som inte använts på VÄLDIGT länge… Och jag säger “stått” eftersom i och med fredagförmiddagens sista kraftansträngning så står den inte där längre!

Vi skruvade isär och körde iväg tre av de fyra tryckdelarna till Kuusakoski (metallåtervinningen) i måndags. De tre delarna vägde ca 220 kilo styck, så vi hade mer än bara lite problem att få ut dem ur tryckeriet och lasta upp dem på släpet. Den gaffeltandade traktorn som hjälpte oss ute på Kuusakoski hade dock inga som helst problem att lasta UR dem. 🙂

Efter detta lilla äventyr åkte vi tillbaka och gav oss på inte bara den fjärde och sista tryckdelen, utan även det som tryckdelarna varit fastskruvade i. En sorts karusell – härmed omdöpt till Elefanten!! Den är så jävla stor!!! En elektriker hjälpte oss att koppla loss den från all tänkbar strömförsörjning, eftersom man för att få bort den från den sista tryckdelen behövde kapa strömkabeln – den 3 centimeter i diameter tjocka strömkabeln! Jag var tvungen att hämta en metallsåg, och sågade sedan tills svetten lackade! Men till sist gick delarna isär, och ut genom dörren skulle den – och upp på släpet!!!

-Detta gick naturligtvis inte alls… Inte på måndagen i alla fall.
Men på fredagen försökte vi igen – med förnyad styrka – och lyckades faktiskt få ut eländet och upp det på släpet! Ute på Kuusakoski visade det sig att fanskapet vägde närmare 500 kilo!!

Vi körde en vända till efteråt, och totalt blev vi av med ca 1800 kilo metallskrot. Vi har nu vad som närmast kan liknas vid en liten dansbana inne på tryckeriet! 🙂 Kanske kan detta förklara min ohämmade trötthet under veckan…

Advertisements

8 thoughts on “Takin’ out the trash!

  1. Så nu har du byggt en massa muskler då? 🙂
    Galet med så stora apparater, men kan tänka mig att det är många sådana i ett tryckeri.

    • Jupp, det finns ett antal tunga maskiner.
      Men den där var ANTIK (inte i ordets fulla bemärkelse) och kastades bort med rätta! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s