TV-blogg 23/8 – 3/9

Lite snabbt nu då…

Imorgon, den 23 augusti, kan man avnjuta Christopher Nolans andra film om Batman, ‘The Dark Knight’, i vilken Heath Ledger († 2008) gör den mest fulländade och skrämmande tolkningen av Batmans ärkefiende, Jokern, som någonsin fångats på film!
-Visas på TV6 kl.21.00.

På fredag, den 24 augusti, kan man antingen bänka sig framför en bombastisk Hollywood-superhjältefilm med en snabbkäftad hjälte, intressanta bifigurer och en schysst story (‘Iron Man’, som visas på TV4 kl.21.30), eller så kan man istället låta sig forslas iväg till en betydligt mer intrikat fantasivärld i vilken avmagnetiserade hyrfilmer spelas in på nytt med en sunkig videokamera, nollbudget och massor av uppfinningsrikedom! Michel Gondry’s fabulösa ‘Be Kind Rewind’ visas på TV11 kl.21.00.

På söndagen den 26 augusti står action på menyn. Antingen den sista filmen i Bourne-serien, ‘The Bourne Ultimatum’, i vilken Jason Bourne/David Webb (Matt Damon) äntligen får upprättelse och hans identitetsmysterieum får sin slutgiltiga förklaring. Den visas på TV3 kl.21.00, och vill man inte se den så knappar man över till kanal5, där man kan kolla på hur en helt vanlig kille, Dave Lizewski (Aaron Johnson), bestämmer sig för att bli superhjälten Kick-Ass – trots att han inte har några som helst superkrafter. Filmen, ‘Kick-Ass’, visas på Kanal5 kl.21.00.

På måndagen den 27 augusti kan den som inte behöver stiga upp tidigt på tisdagen den 28 augusti sjunka ner i tv-soffan i tre timmar och tjugo minuter och kolla på ‘Pirates of the Caribbean – At World’s End’. Visas på Kanal9 kl.21.00 (och håller på ända fram till 00.20).

På tisdagen den 28 augusti kan man….nej, BÖR man kolla på ‘In Bruges’ med Colin Farrell och fantastiska Brendan Gleeson i huvudrollerna. Den handlar om två yrkesmördare som efter att ett jobb gått snett tvingas hålla en låg profil, och därför gömmer sig i den lilla Belgiska staden Brugge (på engelska: Bruges). Filmen är sorterad under kategorin action, men detta är såklart så jäkla superfel det överhuvudtaget KAN bli! Detta är en skruvat lågmäld komedi med intelligent humor, så vitt jag minns finns inte en enda actionscen – men det gör den absolut inte mindre sevärd.
-Visas på TV11 kl.21.00.

Varför de flesta verkar ogilla Bryan Singers ‘Superman Returns’ kommer jag aldrig att förstå. Jag tycker att den är riktigt intressant, och Brandon Routh är riktigt bra i titelrollen – flankerad av en obetalbar Kevin Spacey som ärkeskurken Lex Luthor.
Men visst, ni behöver inte lita på vad jag säger – bilda er en egen uppfattning fredagen den 31 augusti, på TV4 kl.21.30.

På lördagen den 1 september verkar det som att tablåplanerarna på Kanal5 och TV11 är synska…Eller så är det bara en makalös tillfällighet att man i en tjock tv-tidning (som kunde köpas den 20 augusti och vars innehåll logiskt sett spikades och trycktes minst ett dygn tidigare) kan se att det på dessa två kanaler denna dag visas filmer regisserade av Tony Scott († 19 augusti 2012)!
Kanal5 visar actionthrillern ‘Déjà Vu’ med Denzel Washington, och TV11 visar ‘Days of Thunder’ (‘Top Gun’ med racingbilar istället för flygplan) med Tom Cruise – bägge kl.21.00.

På måndagen den 3 september tycker jag man ska kolla in Clint Eastwood (i egenskap av såväl skådespelare som regissör och producent) i den mycket intressanta ‘Gran Torino’, som visas på Kanal9 kl.21.00.

Givetvis visas massor av andra bra filmer denna period, men de visas på riktigt skitdåliga tider – så jag har helt enkelt ignorerat dem!


Anthony ‘Tony’ D.L. Scott
21 juni 1944 – 19 augusti 2012

Advertisements

3 thoughts on “TV-blogg 23/8 – 3/9

  1. Bra filmer att se fram emot alltså. Nästan lite kusligt att det visas 2 av Tony Scott´s filmer en och samma dag. En föraning kanske för dessa TV-tidningar trycks flera veckor i förväg, vissa av dom i alla fall.

  2. Det blir nog “Bourne Ultimatum” för oss (har fastnat i både första och andra filmen när de gick 🙂

    “In Bruges” har jag faktiskt inte sett – så den BÖR jag nog se då 😉

    Allt som kommer på TV efter onsdagen den 29 augusti är tämlgen ointressant för oss – tjoooohoooo!!! 🙂 🙂

    Kramis på dig och TACK för alla bra TV-/filmtips som vanligt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.