Ve Hå Ess

Är det någon mer än jag som kommer ihåg när videobanden hade sina glansdagar? När man hade HÖGVIS av dem hemma. Horder av “tomband” som användes för allehanda inspelning av tv-program, originalfilmer i stora plastiga bildförsedda fodral och olagligt kopierade filmer – såväl utan som med det horribla kopieringsskyddet, ni vet det där som fick bilden att gå från lätt färgskiftande till att rulla okontrollerat.

Jag vet att jag hade en JÄKLA massa filmer!
Färre original än olagliga kopior – bör tilläggas.

Men videon har, helt rättvist, sjunkit undan, tonat bort och näst intill helt försvunnit. I jämförelse med ersättningsprodukten, dvd-skivan, så tål inte videobanden någonting alls! Efter bara några få in- och överspelningar från tv’n har banden tappat i kvalitet, faktum är att redan den allra första inspelningen på ett sprillans nytt band är bortom all kritik för vad som kan “sparas för eftervärlden”.
Vi har dock en video hemma… En video/dvd’kombo (allt som fanns att köpa då den tidigare videobandspelaren kajkade ihop). Vi använder den enbart till att spela in enstaka tv-program. Spela in, titta av, spela över. Det är allt… Men denna märkliga tingest håller nu helt på att ge upp. Inspelade tv’program blir i så sjukt låg kvalitet att vi inte längre pallar att se klart dem (direktexempel på det: vi bandade Cruise/Diaz-filmen ‘Knight and Day’ för tre dagar sedan, men när vi i förrgår skulle se den tvingades vi stänga av efter bara 30 minuter, eftersom bilden med jämna mellanrum skakade så att det kändes som att man när som helst skulle få ett spontant epilepsianfall).

Så… Vad göra? Vad göra?
-Det simpla svaret:
Överge skitmaskinen och hitta något modernare!

Men vad?

TO BE CONTINUED…

Advertisements

One thought on “Ve Hå Ess

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s