Morgonirritation…

Sitter i soffan och strötittar på TV4’s nyhetsmorgon, men känner efter bara en ynka kvart att det nog var en jäkligt dum idé…

Först står det nån där och säger att man ju måste komma ihåg att de där nät-attackerna som nyligen inträffade mot Sverigen Riksdags hemsida (och SÄPO’s sida också – visst var det så?) inte var något jätteallvarligt eller något som gjorde någon egentlig skada.
-Nä, för det är ju såklart inte alls allvarligt att attackera Sverige (vilket ju är det man gör när man attackerar riksdagens hemsida och gör den obrukbar, om så bara i några få timmar).
Direkt efter det står det nån ex-hacker där och pratar om att delar av ansvaret ligger hos befolkningen, eftersom man måste skydda sin dator så att den inte blir oskyldigt medverkande till en liknande attack… Visst, det är helt riktigt. Men kommer han med några bra tips hur man på bästa sätt kan skydda sin dator? NEJ, han visar istället hur man ska göra för att nät-attackera en sida. “Få se här, jag väljer en sida…… Till exempel polisen.se.”

Några minuter senare har det ADHD-influerade morgonprogrammet förflyttats till bordet, och det pratas bland annat om musikfestivaler. Tydligen har/hade någon rockig festival (ingen aning om vilken) placerat sig på samma helg som lite mindre rockiga ‘Peace & Love’-festivalen. En av de två som skulle sitta där och ha åsikter, en tjej med långt mörkt hår, tyckte givetvis att det var som en attack mot ‘Peace & Love’. Låter löjligt, tycker jag, men låt gå… Jag låter däremot inte gå att hon sade att på den rockiga festivalen var det ‘Rammstein’, ‘Green Day’ och öldrickande, och att hon därför inte kunde låta bli att tänka på hur mycket poliser det skulle komma att behövas för att hålla ordning! Vidare tyckte hon såklart att ‘Rammstein’, ‘Green Day’ och öl helt klart gjorde den rockigare festivalen till en typisk mansfestival!
Jag blir så förbannat uppgiven och trött på sådana som hon! Någonstans känns det även som att hon till och med gör feminismen en stor fet otjänst genom att sitta och placera in män och kvinnor i olika grupper, och effektivt ta hur många steg bakåt i utvecklingen som helst! Lika för alla, jämställdhet och han/hon/hen och könslöshet och allt vad det nu är som ska tvingas fram… Åsså sitter puckot där och helt exkluderar kvinnor från hårdrock och öl, eftersom det är bara män som sysslar med sånt.
-Ta och tvätta bort sminket för fan!

Tror ni att hon var klar där?
Nej, givetvis inte!
James Bond fyller 50 år i år, och konversationen övergick till att prata om det… Varpå samma blåsta panelhöna såklart hade läst på lite innan sin medverkan i programmet, och drar samma tröttsamma argument som Bondfilmerna lidit av länge – men som gjordes förlegat i och med filmen ‘Casino Royale’, för sex år sedan; nämligen att Bondfilmerna är (och här citerar jag henne – så som hon garanterat citerar de där dammiga gamla artiklarna hon läst inför sina tre minuter i tv-rutan) “fast i kalla-kriget eran”.
Jag blir ärligt talat förbannad på folk som ska sitta och ha åsikter…utan att veta något om ämnet. Jag betvivlar att den där ölhatande ickerockaren sett ens hälften av filmerna i serien som hon sitter där och ratar!

Sådär ja, tjugo över nio på lördagmorgonen och jag är redan agressiv!
Det kommer bli en helt underbar dag.

Advertisements

3 thoughts on “Morgonirritation…

  1. Var ju riktig länge sedan Bond handlade om Kalla kriget, puckokvinna. Glad att jag inte behövde se morgontv, njuter av solskensmorgon istället för att hitta dumheter på tv. 😀

  2. Hårdrock OCH öl…..NEEEEJ, det är ju verkligen inget som vi tjejer har något som HELST intresse av!!! Vi sippar på ett glas rosé och lyssnar på Justin Bieber…tydligen???

    Urblåsta brud!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s