Wrong Turn 2….

Kom igen nu, ni visste att den skulle komma.

Ja, jag såg den andra delen i denna serie – igår, och den här gången var jag ganska beredd på att den skulle vara dålig, men Wrong Turn 2: Dead End (2007) lyckades TROTS DET överträffa mina förväntningar kring exakt HUR dålig den skulle vara.

wrong turn 2

-Ungefär tio minuter in i filmen:
“Åhåhå! Henry Rollins är med i den här! …Ja ja, jag antar att alla behöver vi pengar.”

-Tydligen så har vi nu gått från tre galna, deformerade hillbillytyper som bor ensamma i ett sunkingt ruckel i den dammiga utkanten av skogen, till en hel familj* (typ) bestående av deformerade freaks, som alla delar på kvadratmeterna i en “mysig” stuga mitt i skogen…
*-(Jag räknade till nio stycken… Mamma, pappa, son, dotter, urfadern, three-fingers, två oidentifierbara familjemedlemmar samt en nyfödd bebis.)

-Det verkar som att när man är en gravid, kvinnlig, deformerad kannibalgalning, och ens vatten går, så är det becksvart och ser mer ut som nåt sorts giftigt oljespill…

-Ok, jag ska inte driva med filmens premiss (inte mycket i alla fall). Men i den första filmen så var det i alla fall något hotfullt över de tre extremt sinnesrubbade hillbillysarna. Dom var skitiga, hade trasor till kläder och såg helt horribla ut, och de verkade inte göra annat än att brutalt döda människor som irrat vilse i skogen och sedan stjäla alla deras grejer. Det gick liksom inte att komma på något sätt att få stopp på dem…
Jag skriver detta, eftersom jag just satt här i soffan och såg hur en kille med vattenskalle och tre tänder i munnen fick en örfil av en tjej (med samma charmiga utseende) för att hon kom på honom med att stå gömd bakom ett träd och onanera till utsikten av en solbadande tjej….
Det här är inte läskigt, det är bara dumt!

-Ok, så den deformerade kvinnan dödade just solbadartjejen, och nu hånglar hon och onanisten med varandra… Vad fan är det jag tittar på?!

-Om folk du känner blivit dödade – i skogen
Om du just klev på en fälla och allvarligt skadade din ena fot – i skogen
Om du VET att det finns björnsaxar utlagda – i skogen!
Är följande då verkligen glasklar logik;
“If we take the road we’re sitting ducks, we’re going through the woods!”
???

-Några av hjältekaraktärerna råkade just på hillbillybrorsan och hillbillysyrran medan de satte på varandra ute i skogen.
Just sayin’….

-Följande lärdom kan dras av att se Wrong Turn 2: Dead End:
Inavlade, deformerade hillbillys är i grund och botten omöjliga att ha ihjäl!
Man kan knivhugga dem, knäcka deras nackar, sätta eld på dem, skjuta stora hål i dem och slå dem tills de ser ut som tomatkross – men om du inte med EGNA ÖGON sett dem sprängas i småbitar, så är de inte döda!

-Den kvinnliga elitsoldaten är en total badass, hon gör vapen av ingenting och sparkar arsle hela dagen lång. Hennes enda problem är egentligen bara killen som hon är ihopteamad med, en barnslig skithög som inte kan sluta göra sexuella anspelningar och dra dåliga skämt.
Hon hatar honom! …Men dör – varför? För att barnungen fastnar i en trädfälla och hon blir plötsligt lovey-dovey och säger att “I won’t leave you!”.

-Den sinnessjuka kannibalfamiljen sätter sig ner vid middagsbordet för att äta en vidrig middag, och har samtidigt en kvinnlig fånge fastbunden i en stol vid bordets ena kortsida.
Hon skriker. Dom skrattar…
Stoppa mig, alla fans av The Texas Chain Saw Massacre (1974), om ni tycker att detta låter bekant på något vis.

-Men skit också! Henry Rollins dog just.
Han var liksom den enda bra grejen med den här filmen.
Nåja, han gick i alla fall i sank som en riktig bad ass mofo!

-Den sista bilden som skaparna av Wrong Turn 2 tycker att publiken ska ha på näthinnan är uppenbarligen den av en muterad, nyfödd bebis som suger på ett avhugget finger….
Nice.

Den första filmen gjorde mig mest frustrerad, för  det kändes som att den faktiskt skulle kunnat vara åtminstone lite bra, men karaktärerna betedde sig så jävla dumt.
Den här filmen gick dock åt ett fundamentalt annat håll (på engelska skulle man kunnat vara putslustig, och säga att “it took a very wrong turn”) och fick mig att under ca 90 minuter se ut såhär:

Fyra delar kvar.

Up and at ’em!

Advertisements

One thought on “Wrong Turn 2….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.